Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Υποδιοικητής ΙΚΑ: Καμία διαπραγμάτευση για πλαστές συντάξεις

"Δεν θα χαριστούμε
σε κανέναν" τονίζει
ο Διονύσης Πατσιούρης
για την απίστευτη κομπίνα

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ



Αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των πλαστών συντάξεων ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσιούρης, μιλώντας στο ΧanthiPress.gr

Ερωτηθείς για τις προθέσεις που έχουν εκδηλωθεί ανεπίσημα από στελέχη του Εργατικού Κέντρου προκειμένου να υπάρξει διακανονισμός για όσους καλούνται να επιστρέψουν τις παράνομες συντάξεις, ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν θα χαριστούμε σε κανένα»


65 άτομα μέχρι στιγμής . Επιστρέφουν χρήματα

Σύμφωνα με τον Υποδιοικητική του ΙΚΑ η έρευνα συνεχίζεται από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος. 65 άτομα μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τον έλεγχο, ο οποίος μάλιστα έχει επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν έχει εντοπίσει άλλες περιπτώσεις πλην αυτών στα συνεταιριστικά της Ξάνθης. Πάντως δεν είναι δυνατή αυτή τη στιγμή ασφαλής εκτίμηση για τον αριθμό των συνταξιούχων που θα βρεθούν αναμεμιγμένοι στην υπόθεση των πλαστών ενσήμων, παρότι διευρύνεται συνεχώς.

«Ήδη από το Ίδρυμα έχουν συνταχθεί οι πρώτες μηνύσεις ενώ κάποιοι –πρώην- συνταξιούχοι ξεκίνησαν να επιστρέφουν τα χρήματα που έχουν εισπράξει παρανόμως» αναφέρει ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ.


Δύσκολα να δοθούν ονόματα στη δημοσιότητα

Ειδικότερα για το θέμα της πιθανότητας να δοθούν από το ΙΚΑ ονόματα όσων συνεταιριστικών υπαλλήλων έχουν αγοράσει πλαστά ένσημα και έχουν βγει παράνομα στην σύνταξη, ο Διονύσης Πατσούρης , σημειώνει ότι αυτή η περίπτωση δεν έχει απασχολήσει τη Διοίκηση του Ιδρύματος και αφήνει να εννοηθεί ότι δεν είναι κάτι που θεωρεί πως μπορεί να γίνει εύκολα.



Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/