Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

K. Aρίκας «Θα σβήσει η Θράκη με το Χρυσό»

Τι ανέφερε ο υφηγητής στο Ινστιτούτο του Αμβούργου για το θέμα του χρυσού, το οποίο αναθερμαίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ως πρόταση ανάπτυξης έναντι στην οικονομική κρίση και στις απολύσεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

O Υφηγητής στο Ινστιτούτο του Αμβούργου Ορυκτοτολογίας Πετρογραφίας Κυριάκος Αρίκας, μίλησε στην ΕΡΑ Κομοτηνής για το θέμα του Χρυσού το οποίο αναθερμαίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ως πρόταση ανάπτυξης έναντι στην οικονομική κρίση και στις απολύσεις.

Η αναθέρμανση παρατηρείται κυρίως για την περιοχή του Περάματος στον Έβρο μια και η ενδιαφερόμενη εταιρεία ξένων συμφερόντων, η οποία διατείνεται για θέσεις εργασίας 200 και για όχι λίμνες τελμάτων, αλλά για εναπόθεση μιας σφικτής λάσπης.

«Για μένα είναι το ίδιο είτε η λάσπη είναι αραιή είτε σφικτή και θα υπάρχουν τέλματα στην περιοχή με επικίνδυνα απόβλητα», επισήμανε ο κ. Αρίκας.

Σύμφωνα με τον κ. Αρίκα η Θράκη θα πτωχεύσει, καθώς θα δυσφημισθεί και θα υποβαθμισθούν τα προϊόντα της, αγροτικά-κτηνοτροφικά και αλιευτικά, καθώς και ο τουρισμός της.

Επι πλέον πρόσθεσε ότι αν δοθεί η άδεια για το Πέραμα, αυτόματα ανοίγει και ο δρόμος της εξόρυξης στις Σάπες, άσχετα αν το θέμα είχε μπει τελεία το 2005 στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μάλιστα στις Σάπες προβλέπεται και επέκταση σε 6 περιοχές. «Φανταστείτε όλη η περιοχή θα γίνει ένα επιφανειακό ορυχείο, με τις ανάλογες λίμνες τελμάτων», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Αρίκας.


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/