Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Η συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τους δημάρχους του Έβρου

Τι συζήτησε και τι συμφώνησε μαζί τους ο Αρης Γιαννακίδης;

Τι του είπαν οι αυτοδιοικητικοί και τι του ζήτησαν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συναντήσεις εργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς τομέα κ. Γιώργο Ούστογλου, τους Δημάρχους του Νομού και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε σήμερα στην έδρα της ΠΕ Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αποτίμηση και αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ καθώς και ο προγραμματισμός νέων έργων σε μελλοντικές προσκλήσεις.

Ο κ. Γιαννακίδης κατά την έναρξη της συνάντησης είπε ότι η

Περιφέρεια και οι υπηρεσίες της βρίσκονται στη διάθεση των Δήμων προκειμένου να ευοδωθούν οι προσπάθειές τους για την ένταξη και υλοποίηση έργων ανάπτυξης και πνοής στην περιφέρεια ευθύνης των. Τόνισε πως βρίσκονται όλοι σε κοινή πορεία και τα θετικά αποτελέσματα είναι ζήτημα σύμπραξης και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Τα σημαντικά έργα που ανέφερε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Γιώργος Χανός ήταν η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων και η επέκταση κρηπιδωμάτων στο λιμάνι Καμαριώτισσας, η Λιμνοδεξαμενή Ξηροποτάμου, η κατασκευή Αλιευτικού Καταφυγίου στο Λάκκωμα, το Κέντρο Υγείας, οι περιφερειακοί δρόμοι Καμαριώτισσας και Χώρας, η ανάδειξη του ορεινού όγκου (διαδρομές), η βελτίωση των εγκαταστάσεων ύδρευσης, η μεταφόρτωση απορριμμάτων, η σύνδεση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων με το οδικό δίκτυο, η χωροθέτηση του Χ.Υ.Τ.Α., το Κέντρο Ηλικιωμένων στα Αλώνια, κοινή πρόταση του Δήμου με την οικεία Μητρόπολη.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός έθεσε ως βασική προτεραιότητα τη μετατόπιση της σιδηροδρομικής γραμμής που διέρχεται εντός της πόλης του Σουφλίου, τα φράγματα Καμηλοποτάμου και Λύρας, την εσωτερική οδοποιία και ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης του Σουφλίου, την ύδρευση όλων των οικισμών του Δήμου, το αρδευτικό δίκτυο Τυχερού, το αποχετευτικό δίκτυο Τυχερού και Σουφλίου, την αποκατάσταση και επανάχρηση του ιστορικού κτιρίου Τζίβρε, την οδική σύνδεση του οικισμού Δαδιάς με την Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας.

Ο κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, Δήμαρχος Διδυμοτείχου, με την υποσημείωση της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου, τόνισε ότι δεν δύνανται να προχωρήσουν σε νέα έργα και ζήτησε τη βοήθεια των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Έργα που πρότεινε ήταν οι δρόμοι Διδυμοτείχου – Μεταξάδων, Διδυμοτείχου – Πυθίου, Μάνης – Σιταριάς – Ποιμενικού, η ανέγερση κτιρίου για το τμήμα Τ.Ε.Ι. Νοσηλευτικής που εδρεύει στο Διδυμότειχο, η ανάπλαση του κάστρου του Καλέ, η ανάπλαση του Ερυθροποτάμου, η ανέγερση 12/θέσιου Λυκείου, η κατασκευή θεματικού πάρκου στη θέση Άγιος Κωνσταντίνος στους Μεταξάδες και η ανάδειξη της Δημοτικής Ενότητας Μεταξάδων σε τουριστικό προορισμό.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Δημήτρης Μουζάς ανέφερε στη σύσκεψη θέματα οδοποιίας, όπως οι δρόμοι Πύργος – Λαγός, (1.000 αξιωματικοί πηγαινοέρχονται καθημερινά), Ορεστιάδα – Πύργος – Νέα Κοιμητήρια, τη βελτίωση δρόμων Νεοχωρίου – Στέρνας, Νεοχωρίου – Παταγής, την ανάγκη εξοπλισμού των Ειδικών Σχολείων, τη διαμόρφωση του ήδη υπάρχοντος κτιρίου στο Άλσος Λεπτής, καθώς και τη θέρμανση του κολυμβητηρίου Ορεστιάδας με τη χρήση πράσινης ενέργειας.

Ο κ. Γιαννακίδης συναντήθηκε για τον ίδιο λόγο με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη χτες στην Κομοτηνή. Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γερακόπουλος, που εκπροσώπησε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στη σύσκεψη, τα θέματα που τέθηκαν από πλευράς του Δήμου ήταν η αποκατάσταση ζημιών και ανάπλαση της παραλιακής ζώνης στην περιοχή Απολλωνιάδα, ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός του λιμένα Αλεξανδρούπολης, η περιφερειακή οδός της Αλεξανδρούπολης, η ανέγερση σχολείων, η αξιοποίηση και εκμετάλλευση του πάρκου Παρμενίωνα. Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης είπε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις εργασίας θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της θητείας αυτής της Περιφερειακής Αρχής, και επιδίωξή του είναι να ακολουθήσει μια σειρά επισκέψεων από ηγεσίες και υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων προκειμένου να συζητούνται και να λύνονται τα προβλήματα της Περιφέρειας εκ του σύνεγγυς, και όχιστην Αθήνα.
 
 
Πηγή:  http://thrakinea.blogspot.com/