Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Το Μέλλον ανήκει στους Έλληνες»

Πριν ανέβουν μαζί στην Θράκη, Σαμαράς και Στυλιανίδης προήδευσαν στην πρώτη ολομέλεια των ομάδων εργασιών της Γραμματείας Προγράμματος, όπου ακόμα παραβρέθηκαν Τζότζολα, Γεροντόπουλος και Δ. Σταμάτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Παρουσία του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή 350 τεχνοκρατών από τον ευρύτερο χώρο της αγοράς, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, του πνεύματος, του πολιτισμού, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας διοργανώθηκε η πρώτη ολομέλεια των ομάδων εργασίας της Γραμματείας Προγράμματος.

Ο Διευθυντής της Γραμματείας Προγράμματος, αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Παντελής Σκλιάς καλωσόρισε τις ομάδες εργασίας.

Ο Γραμματέας Προγράμματος και Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τα παρευρισκόμενα στελέχη για τη μέχρι τώρα δουλειά τους και παρουσίασε συστηματικά την μεθοδολογία, τον ενδιάμεσο απολογισμό, το χρονοδιάγραμμα και το πρόγραμμα δράσης της Γραμματείας για τους επόμενους μήνες.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε σε τρεις καινοτομίες που καθιστούν ξεχωριστή αυτή τη δύσκολη προσπάθεια για τη σύνταξη του Κυβερνητικού Προγράμματος, το οποίο διενεργείται εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης.

Πρώτη καινοτομία: Το πρόγραμμα δεν διαμορφώνεται μόνο από πολιτικούς ή τεχνοκράτες αλλά συνδιαμορφώνεται μαζί με τους πολίτες αξιοποιώντας την διαδραστική λειτουργία της Ν.Δ μέσα από το νέο της Portal.

Δεύτερη καινοτομία: Προτάσσονται στοιχειοθετημένα μέτρα με ιδιαίτερη οικονομική και κοινωνική ανταποδοτικότητα και όχι ευχολόγια που θα παραμείνουν ανεφάρμοστα.

Τρίτη καινοτομία: Αναζητούνται νέες πηγές ενίσχυσης του ΑΕΠ, ευρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη και να παύσει να είναι η αύξηση των δημόσιων εσόδων μέγεθος αντιστρόφως ανάλογο με το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ενημέρωσε δημόσια τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά και τη Γραμματεία ότι εντός του μήνα ολοκληρώνονται τα βασικά κείμενα θεματικών προγραμμάτων, ώστε αμέσως μετά το Πάσχα να ξεκινήσει:

α) Η εσωτερική διαβούλευση με τους Τομεάρχες και τους Γραμματείς

β) Η δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και, διαδραστικά, με τους ενεργούς πολίτες

γ) Οι θεματικές συνδιασκέψεις που θα συνδιοργανώνονται από τη Γραμματεία Προγράμματος μαζί με τους αντίστοιχους Τομείς και τις Γραμματείες.

Ο Αντώνης Σαμαράς ευχαρίστησε τον Γραμματέα Προγράμματος Ευριπίδη Στυλιανίδη και το σύνολο του τεχνοκρατικού επιτελείου για την ταχύτατη και ποιοτική ολοκλήρωση του έργου που τους ανέθεσε και κάλεσε τη Γραμματεία να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς τον προγραμματισμό που έχει κάνει δίνοντας έμφαση στη διαβούλευση με τους Τομείς και κυρίως με την κοινωνία.

«Ό,τι πούμε πρέπει να το τηρήσουμε με συνέπεια, οφείλουμε να είμαστε συγκεκριμένοι, να μιλήσουμε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό και δίπλα στο ρεαλισμό των προτάσεων μας να προσθέσουμε και το όραμα που θα εμπνεύσει την κοινωνία και θα την κάνει να μας εμπιστευθεί».Ο Πρόεδρος της Ν.Δ συνεχάρη τον Γραμματέα και το τεχνοκρατικό του επιτελείο, ζητώντας την επίσπευση των εργασιών με κορύφωση το Συνέδριο αρχών και θέσεων.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αναπληρωτές Γραμματείς του Προγράμματος, Δημήτρης Σταμάτης, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μιχάλης Γιαννάκης, Βουλευτής Βοιωτίας και Βασίλης Κικίλιας, Ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γενικός Δ/ντής της ΝΔ Θανάσης Σκορδάς, ο Δ/ντης του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου Καθηγητής Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Μιχελάκης και οι Αναπληρωτές Άκης Γεροντόπουλος και Βασιλική Τζότζολα και οι Σύμβουλοι του Προέδρου Δημήτρης Σταμάτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Γιάννης Μουρμούρας.