Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ολα όσα συνέβησαν κατά την επίσκεψη Σαμαρά στην Ξάνθη

ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

Χωρίς καθυστερήσεις αλλά ακολουθώντας με ακρίβεια τον σχεδιασμό του προγράμματός του επισκέφθηκε χθες το πρωί την Ξάνθη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς. Στην συνοδεία του ήταν μεταξύ άλλων οι δύο πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Μεταφορών, κύριοι Αλέξανδρος Κοντός και Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Δημήτρης Σταμάτης, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κα Σούλα Ιακωβίδου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Α.Μ.Θ., κ. Γιώργος Παυλίδης, η πολιτευτής του νομού μας κα Γεωργία Ανδρέου και σχεδόν σύσσωμο το στελεχιακό δυναμικό της «γαλάζιας» παράταξης στην Ξάνθη.


Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στην πόλη μας ήταν το Μητροπολιτικό Μέγαρο όπου στις 10:30’ περίπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμωνα για περίπου μισή ώρα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ενώπιων των δημοσιογράφων, ο Μητροπολίτης δώρισε στον κ. Σαμαρά λεύκωμα που επιμελήθηκε η Μητρόπολη Ξάνθης με θέμα τους λατρευτικούς τόπους του νομού μας, κάνοντας ειδική αναφορά στην πολυπολιτισμικότητα αλλά και στην θρησκευτική ανοχή που τον διακρίνει.


Θερμή υποδοχή στη Σμίνθη

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς και η συνοδεία του μετέβησαν στην Σμίνθη και στην εκεί έδρα του δήμου Μύκης, όπου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε ολιγόλεπτη, σχεδόν εθιμοτυπική συνάντηση με τον τοπικό δήμαρχο, κ. Μουσταφά Τσουκάλ, αλλά και πολλά από τα μέλη του τοπικού δημοτικού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και η κα Καραχασάν. Μετά την προσφορά δώρων (κυρίως παραδοσιακών υφαντών και πλεκτών της περιοχής), ο κ. Σαμαράς περπάτησε στην αγορά της Σμίνθης, όπου μίλησε με κατοίκους της περιοχής που του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Τόσο πάντως οι θεσμικοί παράγοντες της περιοχής όσο και οι κάτοικοι δεν έχασαν την ευκαιρία να θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ορεινή περιοχή, με πρώτα την μείωση του αγροτικού εισοδήματος, την ανεργία, την ακρίβεια αλλά και τις έντονες συνέπειες της λιτότητας που βιώνει ολόκληρη η ορεινή περιοχή, ζητώντας του μάλιστα όταν εκλεγεί ο ίδιος στην θέση του πρωθυπουργού να αναιρέσει τις περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα καθώς και την γενικότερη πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλλει στην χώρα η σημερινή κυβέρνηση. Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς άκουσε με πολλή προσοχή όσα είχαν να του πουν οι πολίτες και στη συνέχεια κάθισε σε καφενείο της Σμίνθης απολαμβάνοντας με την συνοδεία του έναν σύντομο ελληνικό καφέ, πριν επιστρέψει στην Ξάνθη για την συνέχεια της επίσκεψής του.


«Να δουν την απελπισία των Δημάρχων …»

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο αρχηγός της ΝΔ επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Ξάνθης που τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου καθώς και ο βουλευτής Δράμας Μ. Τσίμας και οι τέως βουλευτές Φ. Τσαλίδης και Γ. Παυλακάκης καθώς και μέλη κι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων που ανήκουν στις τάξεις του κόμματος.

Μετά από μισάωρη συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, ο Α. Σαμαράς δήλωσε:

«Θέλω ένα να πω: Αντί ο κ. Παπανδρέου να ετοιμάζει καινούργια νομοσχέδια -όπως καινούργιο εκλογικό νόμο από το Υπουργείο Εσωτερικών- θα έπρεπε να τραβήξει από το αυτί τον υπουργό των Εσωτερικών, ο οποίος έχει φτιάξει έναν «Καλλικράτη», που σήμερα κάνει τους Περιφερειάρχες -και είναι 13 σε όλη την Ελλάδα- να μην έχουν ακόμα συγκεκριμένες αρμοδιότητες και να έχουν λιγότερα χρήματα από ό,τι είχαν οι παλαιοί Νομάρχες.

Αυτό τα λέει όλα. Και φωτογραφίζει την απελπισία όλων εκείνων των Δημοτικών Αρχών –όπως εδώ ο Δήμαρχός μας- ο οποίος είναι από εκείνους που αντιμετωπίζουν αυτό το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο «Καλλικράτης» στην Ελλάδα.

Πρέπει, επιτέλους, το ΠΑΣΟΚ να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του.

Και για να το αντιληφθεί ο κ. Παπανδρέου καλά θα κάνει να επισκεφθεί έναν οιονδήποτε Δήμαρχο και έναν οιονδήποτε Περιφερειάρχη. Είτε ανήκει, είτε δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί σήμερα όλοι λένε την αλήθεια. Και τη λένε, γιατί έχουν απελπιστεί».


Γνώση πλέον κι όχι μόνο γνώμη…

Μετά από ένα διάλειμμα για καφέ με νεολαίους και φίλους του κόμματος στην πλατεία Αντίκα, ο Α. Σαμαράς περπατώντας κατευθύνθηκε προς το Επιμελητήριο Ξάνθης ενώ στη διαδρομή μπήκε και χαιρέτισε αλλά και συνομίλησε με επαγγελματίες που όλοι προσπάθησαν να του μεταφέρουν το δύσκολο κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Στο γραφείο του Προέδρου του Επιμελητηρίου ο Α. Σαμαράς παρακάθισε σε σύσκεψη που συμμετείχαν Πρόεδροι φορέων όπως το ΕΒΕ, η ΟΕΒΕ, ο ΣΕΒ, ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης και μέλη του Επιμελητηρίου, όπου του κατατέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σε όλα τα επίπεδα, απ’ την καθημερινότητα μέχρι τους τομείς της ανάπτυξης, απ’ το 12% που αργεί μέχρι τη γεωθερμία, απ’ την ανεργία μέχρι τις επενδύσεις που χρειάζεται η περιοχή.

Μετά την ωριαία συζήτηση ο Α. Σαμαράς δήλωσε:

«Μιλήσαμε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, όλοι οι πρόεδροι ήταν μέσα, όλα τέθηκαν, έχουμε πάρει τη γνώση, γιατί άλλο γνώμη κι άλλο γνώση και θα τα μεταφέρουμε με κάθε τρόπο προς την επίλυσή τους, είτε με κοινοβουλευτικό έλεγχο είτε με συγκεκριμένες προτάσεις, αυτό κάνουμε, αυτό γίνεται και θα ενταθεί η πίεση για την επίλυση αυτών των θεμάτων σε μια περιοχή που έχει το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ερώτηση, η Θράκη, στη χώρα. Αυτό που κοιτάμε είναι να δούμε τα προβλήματα της πιάτσας που η κυβέρνηση τα έχει ξεχάσει τελείως».

Το πρόγραμμα του Προέδρου της ΝΔ συνεχίστηκε με επίσκεψη καλλιέργειας ροδιού στη Γενισέα και μετάβαση στην Κομοτηνή όπου το απόγευμα είχε ανοιχτή ομιλία παρουσία των αυτοδιοικητικών της ΠΑΜΘ και μελών και φίλων της ΝΔ.


Πηγή:  http://www.xanthionline.com/