Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Απάντηση Πεταλωτή στις κατηγορίες Σαμαρά περί εγκατάλειψης της Θράκης

"Η εποχή της εγκατάλειψης, της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας ξεκίνησε επί Ν.Δ.", σχολίασε ο Κομοτηναίος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ



Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς κατά την περιοδεία του στη Θράκη ανέφερε τα ακόλουθα:


«Ο κ. Σαμαράς περιοδεύοντας στη Θράκη και κατηγορώντας την κυβέρνηση για εγκατάλειψη πιστεύει ότι μπορεί να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών της. Η εποχή της εγκατάλειψης, της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας ξεκίνησε επί Ν.Δ. , η οποία προφανώς θεωρούσε ότι οι πολίτες της Θράκης δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το πραγματικό από το εικονικό, την αλήθεια από το ψέμα.

Η «ακριτική» αυτή περιοχή , όπως όλη η ελληνική περιφέρεια, αναδείχθηκε ισότιμα με το κέντρο και αναπτύχθηκε με συγκεκριμένο σχέδιο και στρατηγική από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ εν αντιθέσει με τις περιόδους της Ν.Δ. όπου η περιθωριοποίηση, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος χωρίς κανένα σχεδιασμό, η κορύφωση των πελατειακών σχέσεων και εν τέλει η εγκατάλειψη υπήρξε η προσφορά της Ν.Δ. προς τους πολίτες της Θράκης.

Τέλος, θα ήταν φρόνιμο για τον κ. Σαμαρά να ελέγχει στοιχειωδώς πόσα τον βάζουν οι συνεργάτες του να αναφέρει ως έργα τα οποία επί ΠΑΣΟΚ δήθεν εγκαταλείφθηκαν. Υποτιθέμενα έργα που είτε εξαγγέλθηκαν κατά κόρον επί Ν.Δ. χωρίς καμία χρηματοδοτική διασφάλιση, π.χ. σχολικά κτίρια, εργατικές κατοικίες, είτε έργα χωρίς καμία χρησιμότητα στα οποία κατασπαταλήθηκε δημόσιο χρήμα, π.χ. ο προαστιακός σιδηρόδρομος Κομοτηνής- Αλεξανδρούπολης.

Και στη Θράκη, πολλές επισκέψεις, πολύς αναμασημένος λόγος, πρόταση όμως καμία».

.