Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Φοιτητής από τη Νιγηρία, έδωσε «λάμψη» στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης!

Κέρδισε το διεθνές αργυρό μετάλλιο στα μαθηματικά στην Διεθνή Φοιτητική Oλυμπιάδα

Τιμήθηκε χθες σε μια ξεχωριστή μέρα τόσο για το ΔΠΘ, όσο και για την πόλη της Ξάνθης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Νιγηριανός Δευτεροετής Φοιτητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ , κέρδισε το διεθνές αργυρό μετάλλιο στα μαθηματικά στην Διεθνή Φοιτητική ολυμπιάδα.

Στον Δευτεροετή φοιτητή, δόθηκε το συμβολικό χρηματικό ποσό των 300 ευρώ ως βραβείο, ενώ αναμφισβήτητα η βράβευση αυτή αντανακλά και στη «λάμψη» που πήρε η Πολυτεχνική μας σχολή, διαθέτοντας τέτοιους φοιτητές και μάλιστα από χώρες της Αφρικής…

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής , παρέστη και ο πρέσβης της Νιγηρίας προκειμένου να τιμήσει τον Νιγηριανό φοιτητή ο οποίος όχι μόνο τίμησε την Πολυτεχνική σχολή Ξάνθης αλλά και την χώρα του.

Ο Καθηγητής του νεαρού Βασίλης Παπαδόπουλος που τον στηρίζει, τον προσέχει και παρακολουθεί τις επιδόσεις του, δήλωσε :

«Για τρίτη συνεχή χρονιά έχουμε μια τέτοια διάκριση και για δεύτερη συνεχή χρονιά έχει διάκριση οAdjenughwure Kingsley . Ένα παιδί το οποίο έδειξε μεγάλη αγάπη για τα μαθηματικά και φοβερή επιμονή για να πετύχει αυτό το στόχο. Είμαστε υπερήφανοι πραγματικά και δείχνουμε μεγάλη αγάπη για αυτό τον άνθρωπο. Αποδεικνύουμε ότι το Πανεπιστήμιό μας , αγκαλιάζει όλους τους λαούς από κάθε εθνικότητα και κάθε χώρα»

Σε δηλώσεις του ο πρέσβης της Νιγηρίας στην Ελλάδα, δεν έκρυψε επίσης την χαρά και συγκίνησή του για το επίτευγμα του Adjenughwure Kingsley: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι σήμερα εδώ στην Ξάνθη, σε μια τόσο όμορφη ημέρα και διάκριση. Αποτελεί έκπληξη για την Νιγηρία που ένας φοιτητής της, κατόρθωσε και πήγε τόσο ψηλά στα γράμματα και τον περιμένουμε πίσω στην Πατρίδα, να συνεχίσει την επιστήμη του στην Νιγηρία. Ως Πρέσβης και εκπρόσωπος της χώρας , ήρθα εδώ για να δώσω αυτήν την τιμητική διάκριση στον Κιν».

Ο νεαρός Κιν , δευτεροετής φοιτητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών δεν έκρυψε την χαρά του για την βράβευσή του, αυτό λέγοντας τα παρακάτω:

«Ήταν μεγάλη επιτυχία για μένα και χάρηκα πάρα πολύ και για το πανεπιστήμιο και για τους Νιγηριανούς που βρίσκονται εδώ στην Ελλάδα. Χάρηκα πάρα πολύ που ήρθε ο Πρέσβης της Νιγηρίας στην Ελλάδα , είναι μεγάλη τιμή για μένα που με τιμά η ίδια η χώρα μου» .

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίς το πρωί της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Καραθεοδωρής του Δ.Π.Θ , στα Κιμμέρια η τελετή ορκωμοσίας των Διπλωματούχων όλων των τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής ενώπιων του Κοσμήτορα και των προέδρων όλων των τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής και με την ευκαιρία αυτή, βραβεύτηκε και ο δευτεροετής φοιτητής από την Νιγηρία.
 
 
Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/