Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Κομοτηναίος σκηνοθέτης - ακτιβιστής ετοιμάζεται για νέα αποστολή στην Γάζα

Ο Γιάννης Καρυπίδης αποκαλύπτει ότι θα συμμετέχουν πάνω από 50 χώρες ενώ θα ενημερωθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για όλη την αποστολή το πρόγραμμα του στόλου της ελευθερίας

ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ;


Ο στόλος για την ελευθερία θα καταπλεύσει πάλι προς τη Γάζα. «Δεν τρομοκρατούμαστε», ήταν το σύνθημα της συνέντευξης που έδωσαν οι διοργανωτές. Αποδέκτης είναι το κράτος του Ισραήλ, ειδοποιώντας: «ερχόμαστε, είμαστε άοπλοι, είμαστε πολίτες, δεν έχει το δικαίωμα να μας απειλεί και προσδοκούμε να φτάσουμε χωρίς καμία παρέμβαση».

Αυτή τη φορά συμμετέχουν από πάρα πολλά κράτη, θα καλυφθεί από πολλούς ξένους ανταποκριτές τύπου ενώ η συμμαχία έχει 7 πυλώνες και 56 χώρες. Οι πυλώνες είναι οι γνωστοί, το Ελληνικό «ένα καράβι για τη Γάζα», είναι το Σουϊδικό που είναι και συνεταίροι μας στην ιδιοκτησία του πλοίου «ελεύθερη Μεσόγειος» που παρακρατεί το Ισραήλ μαζί με τη «Σφενδόνη».

Μιλώντας στο «Χ» ο Γιάννης Καρυπίδης που μετείχε και στην πρώτη αιματηρή αποστολή εστίασε στα σημεία της διακήρυξης που βγήκε και αναφέρει: «Τις παραμονές του δεύτερου ταξιδιού η Ισραηλινή κυβέρνηση μας απειλεί και πάλι.

Όπως και πέρσι, οι Ισραηλινοί ασχολούνται με τη δημιουργία μιας εχθρικής ατμόσφαιρας που δεν επιτρέπει, όσον αφορά τις προθέσεις τους, για το αν και πότε θα επιτεθούν σε αυτό τον στόλο που επιβαίνουν πολίτες. Έτσι, καλούμε όλες τις κυβερνήσεις μας και τα Ενωμένα Έθνη να μην υποκύψουν στην Ισραηλινή τρομοκρατία. Οι κυβερνήσεις πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ως προς την προστασία των πολιτών, μέσα στη θάλασσα, αλλά ακόμη και μέσα στις χώρες μας που οι Ισραηλινοί στοχοποιούν ομάδες και πρόσωπα.

Οι συμμετέχοντες επιμένουν ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν προληπτικά μέτρα για να διασφαλίσουν ότι το Ισραήλ δε θα χρησιμοποιήσει βία για να παρέμβει σε αυτή τη διεθνή ειρηνική προσπάθεια για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και επιμένουμε να πάμε μια ανθρωπιστική βοήθεια.

Στις 10 Μαΐου, οι συμμέτοχοι του στόλου «ελευθερία 2», θα μεταβούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να συναντηθούν με ευρωβουλευτές στα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς οργανισμούς και να παρουσιάσουν το πρόγραμμα του στόλου της ελευθερίας και τι σκοπεύουν να κάνουν.

Πέρα από τις οργανώσεις που συμμετέχουν στα πλοία, θα επιβαίνουν άνθρωποι από περισσότερες από 50 χώρες ανάμεσα στους οποίους Εβραίοι της Ευρώπης, αλλά και τουρκικές οργανώσεις».

Σύντομα θα αρχίσει η ελληνική καμπάνια της υποστήριξης, ενώ στο πλευρό της αποστολής αγωνίζονται πάρα πολλοί ναυτικοί και του πολεμικού και του εμπορικού ναυτικού που θα συνδράμουν, ως πληρώματα. Ο Κομοτηναίος σκηνοθέτης λέει ότι ήδη ετοιμάζονται ταινίες και ντοκιμαντέρ.

«Ο προσανατολισμός του ταξιδιού είναι για τέλος Μαΐου, περίπου τις ίδιες μέρες, αλλά όποιος βιάζεται αυτόν τον καιρό, σκοντάφτει και ειδικά τώρα που είναι ένα τεράστιο κενό γεωστρατηγικής γύρω από το Μεσογειοανατολικό, δεν έχουμε σκοπό να βιαστούμε. Όταν είμαστε έτοιμοι, με κάθε δύναμη, θα πάμε. Θα είμαστε έτοιμοι από τα μέσα Μαΐου και μετά», θα πει κάνοντας μια έκκληση για οικονομική συνδρομή ζητώντας και η Κομοτηνή να μπει στη σχετική καμπάνια. Θα κάνω μια έκκληση, σε λίγο θα ξεκινήσει και στην Κομοτηνή μια καμπάνια προσφοράς 5 ευρώ, όποιος μπορεί να δώσει, για να φτιαχτεί αυτό το καράβι».

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/