Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Απόψε οι "Ιστορίες για Αρκούδες" στην Ξάνθη

Μετά την Ροδόπη και τον Έβρο, πηγαίνει και στην Ξάνθη το κλιμάκιο Μακεδονίας - Θράκης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δραστηριοποιεί και φέτος το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης, θεσμό που επανίδρυσε τον χειμώνα του 2010, έχοντας ως στόχο την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων αξιώσεων σε περιοχές όπου η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στο θέατρο είναι δύσκολη.
Μένοντας πιστό στη φιλοσοφία ότι η παρουσία του στην Μακεδονία και τη Θράκη επιβάλλεται για λόγους εθνικής σημασίας, αλλά και ότι ως θεσμός δημοσίου συμφέροντος πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τα αιτήματα και τις προσδοκίες του πληθυσμού της Βορείου Ελλάδος, το Κ.Θ.Β.Ε. ξεκίνησε μια δίμηνη περιοδεία με αφετηρία τον Νομό Φλώρινας.
Το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του ΚΘΒΕ παρουσιάζει τρία σατιρικά μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ - «Πρόταση γάμου», «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» και «Η αρκούδα»- υπό τον γενικό τίτλο «Ιστορίες για Αρκούδες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Όλος ο παραλογισμός της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων, όταν αυτή στρεβλώνεται από τη διαβρωτική δύναμη του χρήματος, συμπυκνωμένος με αριστοτεχνικό τρόπο σε τρία μονόπρακτα του «πατέρα του σύγχρονου θεάτρου». Ο Τσέχωφ στα πιο μεγάλα του κέφια, χαρίζει άφθονο γέλο που δεν εξατμίζεται μόλις κλείσει η Αυλαία.
Στην Ξάνθη η παράσταση ανεβαίνει το Σάββατο 16 Απριλίου στις 21:00 στο δημοτικό θέατρο.
Ειδικά για την παράσταση της περιοδείας το ΚΘΒΕ μειώνει κατά 50% την τιμή του εισιτηρίου που ισχύει για τις παραστάσεις που ανεβάζει στη Θεσσαλονίκη.
* Έτσι η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 10 ευρώ (γενική είσοδος).
*Επίσης ισχύουν εργατικά εισιτήρια και εισιτήρια ΟΓΑ, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προμηθευτουν από την Εργατική Εστία και τα ΚΕΠ αντίστοιχα.
* Επιπλέον ισχύει ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ 8 ευρώ κατ' άτομο, για τα μέλη Συλλόγων και Σωματείων που θα εκδώσουν ομαδικό εισιτήριο άνω των δέκα ατόμων.