Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Κουκλοθεατρική παράσταση από την O.M.E.P.

Δύο παραστάσεις σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ανήσυχοι εκπαιδευτικοί της Αλεξανδρούπολης, που πιστεύουν ότι το έργο τους δε σταματά στα αυστηρά πλαίσια του πρωινού ωραρίου, ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και συσπειρωμένοι αυτή τη φορά γύρω από την O.M.E.P προσφέρουν στους μικρούς μας φίλους μια πολύ ενδιαφέρουσα κουκλοθεατρική παράσταση. «Το παπάκι που δεν του άρεσαν τα ποδαράκια του» το γνωστό παιδικό βιβλίο του διάσημου Έλληνα παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά διασκευάστηκε από την κουκλοθεατρική ομάδα της O.M.E.P. για να ανεβεί σαν κουκλοθέατρο. Νηπιαγωγοί και δάσκαλοι ερμηνεύουν τους ρόλους του παραμυθιού, ενώ μαθητές Δημοτικών Σχολείων συνοδεύουν ζωντανά με τη μουσική τους.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011, δύο παραστάσεις: 10.30 π.μ. και 11.30 π.μ.

Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

«Η Ο.Μ.Ε.Ρ. είναι μία επιστημονική, μη κρατική, παγκόσμια οργάνωση προσχολικής αγωγής, που δραστηριοποιείται σε εβδομήντα χώρες και με τις δραστηριότητές της επιδιώκει τη βελτίωση της αγωγής και εκπαίδευσης των παιδιών ηλικίας 0-8 ετών. Στη χώρα μας υπάρχουν εννέα παραρτήματα με πολύπλευρη δράση και αξιόλογο έργο.

Το όνομά της προέρχεται από τα αρχικά της γαλλικής ονομασίας «Organisation Mondiale pour l'Éducation Préscolaire»», αναφέρει ο Πρόεδρος του παραρτήματος της O.M.E.P. Αλεξανδρούπολης Κυβιρτζίκης Ευστράτιος και προσθέτει:

«Το παράρτημα της ΟΜΕΡ Αλεξ/πολης δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 1994 και μέσα στο πλαίσιο των γενικότερων στόχων και σκοπών της ΟΜΕΡ προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει εκπαιδευτικούς και γονείς αλλά και όσους ασχολούνται με την αγωγή του παιδιού, με κάθε δυνατό μέσο. Οργανώνει δράσεις που αφορούν το ίδιο το παιδί. Οργανώνει με μεγάλη επιτυχία, διαλέξεις, σεμινάρια, ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, παιδικές γιορτές, παιδικές παραστάσεις. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του έχει δική του κουκλοθεατρική ομάδα και έχει ανεβάσει αρκετές παραστάσεις για μικρά παιδιά. Ο κόσμος της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης μας γνωρίζει και στηρίζει με τη συμμετοχή του όλες μας τις δραστηριότητες. Τον ευχαριστούμε πολύ».


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/