Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Δίλημμα για Δήμο Ξάνθης η προσφυγή της Σταυρούπολης εναντίον Καλλικράτη


Θα κληρώσουν ή όχι τους συνταγματολόγους που ασχολείται με την πρωτοφανή υπόθεση, που θα φέρει τον Δήμο Ξάνθης να προσφεύγει εναντίον του... εαυτού του;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ένα δίλημμα που απασχολεί το Δήμο της Ξάνθης για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τις οικονομικές απαιτήσεις των Συνταγματολόγων που χειρίστηκαν την υπόθεση της προσφυγής του πρώην Δήμου Σταυρούπολης κατά της συνένωσής του με το Δήμο Ξάνθης φέρνει στην επιφάνεια ένα οξύμωρο σχήμα καθώς δεν αποκλείεται ο Δήμος Ξάνθης να συναινέσει στη συνέχιση της διεκδίκησης που στρέφεται εναντίον των ορίων του ίδιου του Δήμου.

Η περίπλοκη υπόθεση συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης την Τετάρτη. Οι δύο συνταγματολόγοι που είχαν αναλάβει την προσφυγή του Δήμου Σταυρούπολης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και μετέπειτα στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια όταν εξαντληθούν τα ένδικα μέσα, ζητούν την αμοιβή που τους αναλογεί προκειμένου να συνεχίσουν τη διεκδίκηση της υπόθεσης.

Παρότι υπήρξε αρχικά ακύρωση για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σταυρούπολης που τους ανέθεσε τη συγκεκριμένη εργασία, τελικώς η δευτεροβάθμια επιτροπή της Περιφέρειας δικαίωσε τους δύο Καθηγητές. Έτσι ο Δήμος Ξάνθης, φέρεται ότι πρέπει να συμβληθεί με τους δύο Συνταγματολόγους και το κόστος ανέρχεται περίπου στις 20.000 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των νομικών του Δήμου.


Θα υποστηρίξει τη διεκδίκηση ο Δήμος Ξάνθης αλλά…Παρότι ο Δήμος Ξάνθης έχει το δικαίωμα να προσφύγει εναντίον των απαιτήσεων αυτό που συζητείται είναι κυρίως η περίπτωση ο Δήμος να επιχειρήσει συμβιβασμό με τους δύο καθηγητές. Όπως διεφάνη, παρότι η υπόθεση θεωρείται σχεδόν απίθανο να αποδώσει για τους εντολείς, ο Δήμος δεν προτίθεται να διακόψει τη δικαστική διεκδίκηση για να μην έρθει σε σύγκρουση με τους κατοίκους του πρώην Δήμου.
Κάτι τέτοιο όμως ουσιαστικά σημαίνει ότι ο Δήμος Ξάνθης κινείται εναντίον της δικής του εδαφικής αυτοτέλειας, αφού ο πρώην Δήμος είναι πλέον μέρος του Καλλικρατικού Δήμου αλλά και γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών έχει κριθεί καθοριστικά από τις ψήφους των δημοτών της Σταυρούπολης.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/