Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ξεκινούν σύντομα οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Θράκη

Σε εξέλιξη  βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάδειξη μειοδότη
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ;


Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάδειξη μειοδότη στο διαγωνισμό για την καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια.

Η σχετική πίστωση που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ εγκρίθηκε και προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αφού εντός των ημερών θα αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου. Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, οι πιστώσεις φαίνεται να επαρκούν για το έργο της καταπολέμησης, που από φέτος θα έιναι πιο προηγμένη τεχνολογικά και θα αφορά αποκλειστικά σε εναέριες ρίψεις.

Αυτό όμως που δεν επαρκεί απόλυτα είναι ο χρόνος. Σύμφωνα με το Φώτη Καραλίδη , δεν αμανένετα ινα ξεκινήσουν οι ρίψεις πριν από τα μέση του Μαίου, ημερομηνίες οριακά εντός του αναγκαίου χρόνο που απαιτείται για να είναι η καταπολέμηση αποτελεσματική. Όπως αναφέρει,οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε διάφορα ζητήματα εξαιτίας του Καλλικράτη, έχουν επηρρεάσει την συγκεκριμένη προκύρηξη,

Σε κάθε πρίπτωση όμως, ο Αντιπεριφερειάρχης δηλώνει ότι η επέμβαση θα είναι απόλυτα επιτυχής, σε όποιο χρόνο και αν γίνει καθησυχάζοντας τις ανησυχίες παραθεριστών και λουμόμενων των παραλιών της Ξάνθης σε σχέση με τα τελευταία χρόνια όταν και προυσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα.


Διαλύεται το Κέντρο Καταπολέμης.

Ταυτόχρονα σε διαδικασία διάλυσης βρίσκονται και οι δομές της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης για τα κουνούπια, καθώς η αντιμετώπιση θα είναι περιφερεική. Τις προηγούμενες μέρες ορίστηκε νέα διοίκηση του Νομαρχιακού Κέντρου Καταπολέμησης που πρέπει να προχωρήσει στη διάλυση της εν λόγω αρχής.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/