Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Σε Εβρο και Ροδόπη οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης στην Β. Ελλάδα

Φωτιά στις αντλίες και στα ρεζερβουάρ!



ΠΟΣΟ ΤΙΜΑΤΑΙ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ;


Αλλεπάλληλα ρεκόρ καταγράφουν τις τελευταίες μέρες οι τιμές της βενζίνης. Το κόστος μετακίνησης υπολογίζεται ότι θα είναι ακριβότερο φέτος το Πάσχα περίπου κατά 18% εξαιτίας του ράλι τιμών στα καύσιμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι τον Απρίλιο η τιμή της αμόλυβδης ήταν 1,45 έως 1,48 ευρώ το λίτρο, ενώ σήμερα η μέση τιμή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, διαμορφώνεται στα 1,708 ανά λίτρο, ενώ η ανώτατη αγγίζει τα 1,90 ευρώ το λίτρο!

Τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου έδειξαν ότι χτες σε 35 νομούς της χώρας η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε πάνω από 1,70 ευρώ το λίτρο. Αν αναλογιστεί κανείς ότι κατά τις μεγάλες εξόδους των εκδρομέων η κερδοσκοπία στις εθνικές οδούς λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις, δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες η μέση τιμή της αμόλυβδης να αγγίξει και τα 1,80 ευρώ το λίτρο!


«Καλπάζει» στη Βόρεια Ελλάδα

Στα ύψη βρίσκεται η τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης στους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης. Μάλιστα, σε κάποιους νομούς (Χαλκιδικής, Φλώρινας, Κοζάνης, Καβάλας και Έβρου), η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ξεπερνά τα 1,70 ευρώ το λίτρο. Στον Έβρο καταγράφεται και η υψηλότερη τιμή της αμόλυβδης στη Βόρεια Ελλάδα, αφού «έπιασε» τα 1,82 ευρώ το λίτρο.

Στη Θεσσαλονίκη η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κινήθηκε χτες στα 1,67 ευρώ το λίτρο και η ανώτατη στα 1,82 ευρώ το λίτρο. Στην Πέλλα και την Ημαθία η αμόλυβδη πωλείται από 1,68 έως 1,76 ευρώ το λίτρο, στην Πιερία και το Κιλκίς έως 1,73 ευρώ το λίτρο, στις Σέρρες και την Ξάνθη έως 1,77 ευρώ το λίτρο, στη Δράμα έως 1,79 και στη Ροδόπη έως 1,81 ευρώ το λίτρο.


 
Πηγή:  http://www.agelioforos.gr/