Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Σύσκεψη για την πρόληψη των πυρκαγιών στην Κομοτηνή

Υπό τον αντιπεριφερειάρχη Παύλο Δαμιανίδη

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;


H πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει την 1η Μαΐου, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, υπό τον αντιπεριφερειάρχη, Παύλο Δαμιανίδη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Κοκολάκης, διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, ο Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, καθώς και εκπρόσωποι της πυροσβεστικής, του στρατού, της ΕΛ.ΑΣ. και των ΟΤΑ.

«Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σχετική ετοιμότητα στην παρούσα φάση για την αντιμετώπιση συμβάντων στις δασικές πυρκαγιές αλλά χρειάζεται δουλειά για να βελτιωθεί σε σημείο ώστε να είμαστε έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε στο όποιο συμβάν», δήλωσε ο κ. Δαμιανίδης και πρόσθεσε ότι τα χρονοδιαγράμματα προετοιμασίας είναι πιεστικά, γι’ αυτό και θα επιταχύνουν τους ρυθμούς προκειμένου τον Μάιο να γίνει η επικαιροποίηση του σχεδιασμού.

Επίσης, ο κ. Δαμιανίδης ανακοίνωσε ότι στα γραφεία της πρώην Υπηρεσίας Εγγείων Βελτιώσεων θα στεγαστεί από τον Ιούνιο το συντονιστικό όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης που ασχολείται με όλες τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας.

.