Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Επίθεση Πεταλωτή στον Σαμαρά από την Δημοτική Αγορά Κομοτηνής

Την επισκέφθηκε για τις πασχαλινές ευχές αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να καταγγείλει τον αρχηγό της ΝΔ για την πρόσφατη περιοδεία του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τη Δημοτική Αγορά Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, τη Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου 2011 προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με τους επαγγελματίες καθώς και με συμπολίτες του, ενόψει των εορτών του Πάσχα.


Ο κ. Πεταλωτής ενημερώθηκε για την κίνηση στην αγορά την εορταστική περίοδο καθώς και για τους προβληματισμούς των κρεοπωλών για τον τρόπο διενέργειας των προβλεπόμενων ελέγχων του ΕΦΕΤ. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δεσμεύτηκε άμεσα να πραγματοποιήσει τη Μ. Παρασκευή εκ νέου επίσκεψη στη Δημοτική Αγορά μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ, κ. Γ. Νυχά τον οποίο προσκάλεσε επί τούτου από την Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει διάλογος και ενημέρωση για το ζήτημα.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Πεταλωτής έκανε τις καθιερωμένες για τις ημέρες αυτές δηλώσεις όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Γνωρίζουμε τη στενότητα που υπάρχει στην αγορά, είναι μια κατάσταση την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με πλήρη σοβαρότητα. Προβάλλουμε μια πρόταση αισιοδοξίας και ελπίδας, τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους καταναλωτές, αντιμετωπίζοντας όσο γίνεται αποτελεσματικότερα τα επί μέρους προβλήματα με τις δυνατότητες που έχουμε. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται και κατανοεί ότι παλεύουμε με τις πολύ δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και αντιλαμβάνεται ότι όλοι πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες θυσίες. Απαραίτητο κριτήριο της κυβέρνησης στις ενέργειες της, είναι το μέτρο της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτό το αποδεικνύουμε, με ταχύτερους ρυθμούς και μεγαλύτερη λειτουργία, σε όλα τα επίπεδα. Πιστεύουμε ότι φετινές γιορτές θα είναι από τις τελευταίες με τόσο μεγάλη και πρωτοφανή στενότητα. Θα πρέπει όλοι να δώσουμε μηνύματα αισιοδοξίας, χωρίς να αποκρύπτουμε την αλήθεια, αλλά αποτυπώνοντας την. Είναι ευθύνη όλων, της κυβέρνησης, των πολιτικών ,αλλά και των δημοσιογράφων, διότι ο κόσμος πρέπει να σταματήσει να βομβαρδίζεται από την καταστροφολογία. Πρέπει να αποτυπώνεται η αλήθεια. Από κει και πέρα έχουμε ευθύνη να βρούμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν.

Στη συνέχεια, ο κ. Πεταλωτής σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Σαμάρα στη Θράκη ανέφερε:

Η δουλειά που έχει γίνει στην περιοχή της Ροδόπης το τελευταίο διάστημα είναι τόση ώστε καμία επίσκεψη του κ. Σαμαρά και καμία πλαστογράφηση της κατάστασης δεν θα μπορούσε να την μειώσει. Είναι η πρώτη φορά, επιτέλους, που προχωρά ένα ζήτημα προτεραιότητας για την ενδυνάμωση της ανάπτυξης στην περιοχή μας, αυτό της σύνδεσης της ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής με την Εγνατία. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα, όπως η λειτουργία και ολοκλήρωση του Κάθετου Οδικού ʼξονα που θα γίνει εντός των επόμενων μηνών, το μεγάλο έργο του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής το οποίο θα λύσει ζητήματα παροχής υγείας και προστασίας των πολιτών. Διασφαλίσαμε ομαλή χρηματοδότηση για κατασκευή σχολείων, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια. Έως τώρα βλέπαμε εικονικά σχολικά κτίρια τα οποία εξαγγέλλονταν κατά κόρον από την προηγούμενη Κυβέρνηση, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη χρηματοδότηση.

Σχετικά με επιφυλακτικές αναφορές τοπικών φορέων που αναπτύχτηκαν το τελευταίο διάστημα για τα προγράμματα αναχαίτισης της ανεργίας από το Υπουργείο Εργασίας, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε:

Τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα τα οποία ξεκίνησαν ως σχεδιασμός και τα εξαγγείλαμε από την Κομοτηνή, μαζί με τον διοικητή του ΟΑΕΔ τον κ. Κικίλια, συνεχίζονται. Αυτή τη στιγμή γίνεται επεξεργασία και κατανομή των αναγκών από τους ιδίους τους τοπικούς φορείς. Εν συνεχεία θα γίνει κατανομή των θέσεων εργασίας μέσα από διασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ταύτιση με τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας τα οποία είναι επιπρόσθετα και έχουν δύο πυλώνες. Πρώτον, τη δημιουργία 1052 θέσεων εργασίας, οι οποίες δεν είναι stage αλλά πεντάμηνης απασχόλησης σε Δήμους και στην Περιφέρεια, με ασφάλιση, αναγνωρισμένη προϋπηρεσία η οποία θα αναγνωριστεί ως επαγγελματική εμπειρία, χωρίς ανανέωση. Δεύτερον, την κοινωνική επιχειρηματικότητα η οποία αφορά σε συνεταιρισμούς, με δραστηριότητα σε κοινωνικού ενδιαφέροντος ανάγκες. Είναι προγράμματα σημαντικά για την ανάπτυξη, με προσπάθεια περιορισμού της απώλειας θέσεων εργασίας, τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Ακολούθως, αναφερόμενος στο έργο της Κυβέρνησης επεσήμανε:

Γνωρίζαμε ότι αυτό το έτος θα βρισκόμασταν στο πιο βαθύ σημείο ύφεσης. Γνωρίζαμε ότι δεν θα υπάρχει θετικό πρόσημο στην Ανάπτυξη, πριν από το 2012. Γνωρίζαμε ότι η ανεργία θα έμφανίσει μεγάλο ποσοστό διότι όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη, υπάρχει ανεργία. Το τριετές Πρόγραμμα Σταθερότητας που εφαρμόζουμε, εγγυάται ότι το 2012 θα είναι μια διαφορετική χρονιά. Εφαρμόζοντας το μεσοπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο, δίνουμε μέλλον για τη χώρα μας μέχρι το 2015. Ήταν τραγικές οι καταστάσεις που υπήρχαν, τις καλυτερεύσαμε και δημιουργήσαμε προοπτική. Είναι επιτακτική ανάγκη, όλοι μας, να αναγνωρίζουμε τα προβλήματα και να δίνουμε λύσεις.

Ακόμη, αναφερόμενος στην περιοχή της Ροδόπης δήλωσε:

Η περιοχή μας, εδώ και δεκαετίες έχει εισπράξει τις διακυμάνσεις της ανάπτυξης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα θαλασσοδάνεια της ΒΙ.ΠΕ. η οποία από ανθηρή που ήταν κάποτε έφτασε να υπολειτουργεί. Θέλουμε να κρατήσουμε θέσεις εργασίας, θέλουμε νέες επενδύσεις. Ήδη δεσμευτήκαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τις επενδύσεις μέσα από τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο ο οποίος είναι σύγχρονος, δεν επιδοτεί απλώς και δεν χαρίζει χρήματα σε κανέναν αλλά επιβραβεύει την καινοτομία, την τεχνολογία, την πράσινη ανάπτυξη. Μεριμνήσαμε για συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία. Έχουμε μέλλον. Ανανεώσαμε το παρατημένο ΕΣΠΑ, έχοντας απορροφητικότητα 18,5% από 2,9%, ενώ μέσα στο 2011 προσδοκούμε να φτάσουμε το στόχο μας, δηλαδή το 35%. Είναι, πλέον, θέμα των ίδιων των οργάνων της περιφέρειας, του κράτους αλλά και των τοπικών φορέων να τρέξουν αυτά τα προγράμματα ώστε να υπάρξει ανταπόκριση και τελικά διάχυση των θέσεων εργασίας στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε και στο κάμπινγκ Φαναρίου τονίζοντας ότι έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ για δράσεις και ανάπλαση ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αναπτυχθεί η περιοχή. Είναι μια απόφαση που αφορά, κεντρικά, τα Τουριστικά Ακίνητα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και με τον Δήμο Κομοτηνής σε κυρίαρχο ρόλο, ώστε να αξιοποιηθεί η Δημόσια περιουσία όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

Δουλεύουμε με συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Καλή Ανάσταση σε όλους.


Νωρίτερα, ο κ. Πεταλωτής επισκέφθηκε το Α΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνής και αντάλλαξε ευχές με τα μέλη του, ενημερώνοντάς τους ταυτόχρονα για τη συνέχιση του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" που κινδύνευε να σταματήσει εντελώς, καθώς και για τη βούληση της Κυβέρνησης να θωρακίσει και να αναπτύξει περαιτέρω με κάθε πρόσφορο μέσο τέτοιου είδους προγράμματα.

Τον Γιώργο Πεταλωτή συνόδευσαν ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας & Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Παύλος Δαμιανίδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Ταξίαρχος Γιώργος Πολυζωίδης.

.