Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Γυναικείοι συνεταιρισμοί της Θράκης εν δράσει

Συναντήθηκαν οι γυναίκες του Δικτύου Γυναικείων Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών στο νέο εκθεσιακό χώρο, στο 8ο χλμ Ξάνθης- Σταυρούπολης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Για πρώτη φορά συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι γυναίκες του Δικτύου Γυναικείων Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης στο νέο εκθεσιακό χώρο, στο 8ο χλμ Ξάνθης- Σταυρούπολης, που θα αποτελέσει και σημείο συνάντησης και οργάνωσης των μετέπειτα δράσεών τους.

Τα μέλη των συνεταιρισμών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για την περαιτέρω συνεργασία τους και για τους επόμενους στόχους του Δικτύου. Ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον και από άλλους συνεταιρισμούς της ΑΜΘ να μετέχουν σε αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια και πραγματοποιούνται επαφές.

Η προοπτική αυτή, ταυτόχρονα με τα επόμενα σχέδια, όπως η αύξηση των σημείων πώλησης σε μεταγενέστερο χρόνο, η γνωριμία όλων των πολιτών της ΑΜΘ με τα προϊόντα του Δικτύου και η ένταξη της παράδοσης μέσω της διατροφής και της τέχνης στην καθημερινότητά του, απασχόλησαν τις γυναίκες- μέλη των συνεταιρισμών.

Στο χώρο του εκθετηρίου βρέθηκαν και δημοσιογράφοι της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους με τα προϊόντα και συνομίλησαν με τις γυναίκες σχετικά με τους συνεταιρισμούς που εκπροσωπούν, αλλά και τη δική τους παρουσία και προσδοκίες μέσα στο Δίκτυο.


Πηγή:  http://www.agronews.gr/  και http://www.telegramm.gr/