Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Με κλεμμένο όχημα κινούνταν 13 λαθρομετανάστες στην Ξάνθη

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ Ο ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ


Πρωινές ώρες της 20.04.2011 πλησίον του Α/Κ Αγίου Ανδρέα Καβάλας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης, δεκατρείς (13) αλλοδαποί λαθρομετανάστες πολίτες Αφγανιστάν, Παλαιστίνης και Αιγύπτου στερούμενοι νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής χώρα μας, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο το οποίο εκλάπη από περιοχή της Αττικής την 06.04.2011 και έφερε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας από άλλο όχημα.

Ο οδηγός – διακινητής του οχήματος, αντιλαμβανόμενος το συνεργείο αστυνομικού ελέγχου και προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, δεν ακινητοποίησε το όχημα ως όφειλε σε συνεχή ηχητικά και φωτεινά σήματα των αστυνομικών και προσπάθησε να διαφύγει. Πλησίον του Α/Κ Αγίου Ανδρέα Καβάλας εξήλθε της Εγνατίας Οδού, το ΙΧΕ αυτοκίνητο εξετράπη σε παρακείμενο αγρό και ο διακινητής εκμεταλλευόμενος τη μορφολογία του εδάφους και τη βλάστηση διέφυγε και αναζητείται.

Κατασχέθηκε το ΙΧΕ αυτοκίνητο το οποίο αποδοθεί σε ιδιοκτήτριά του ενώ οι λαθρομετανάστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.
 
.