Απεβίωσε
το Πάσχα, υπηρέτησε 30 χρόνια την Ιατρική Θράκης ενώ υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Έβρου και υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ...
Ο πρώτος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και επί σειρά ετών πρόεδρος, ένας πληθωρικός και δυναμικός άνθρωπος που τον τελευταίο καιρό μετά τη συνταξιοδότησή του αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ο καθηγητής Γιώργος Καρτάλης έφυγε από την ζωή ανήμερα το Πάσχα. Στο πένθος βυθίστηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης γιατί είχε διατελέσει διευθυντής της παθολογικής κλινικής, αλλά και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, ενώ ήταν γνωστός για τη μαχητικότητά του, αλλά και την ειλικρίνεια σε θέματα που είχαν να κάνουν, τόσο με το νοσοκομείο, όσο και με την κοινωνία της Θράκης. Στην εξόδιο ακολουθία παρέστη εκ μέρους του πανεπιστημίου Θράκης που είναι κλειστό λόγω διακοπών και ο νυν πρόεδρος, Διονύσιος Βερέτας. Όπως πληροφορηθήκαμε εκτάκτως συνήλθε το διοικητικό συμβούλιο του τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ λόγω του θανάτου του ομότιμου καθηγητή, Γιώργου Καρτάλη, κι αποφάσισε να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην σύζυγο και τη οικογένειά του, να καταθέσει στεφάνι στην κηδεία του και να εκφωνήσει επικήδειο λόγο.
Πράγματι όπως είπε ο μιλώντας στο «Χ» ο κ. Βερέτας ο εκλιπών ήρθε στη Θράκη το 1985 και υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Ιατρικής τότε που ήταν 16 μέλη ΔΕΠ. Υπήρξε πρωτεργάτης εγκατάστασης της ιατρικής και της ανάπτυξης της ιατρικής διευθυντής παθολογικής ιατρικής υπηρεσίας, πρόεδρος του τμήματος ιατρικής και επίσης υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στον Έβρο. Ήταν πολύ βασικό στέλεχος της Ιατρικής με μεγάλη συμμετοχή και στα κοινωνικά δρώμενα».
Ο εκλιπών είχε δύο παιδιά, ένα γιο γιατρό στην Σουηδία και μια κόρη δικηγόρο από την οποία είχε δύο εγγονάκια. Και η σύζυγός του ομότιμη καθηγήτρια είχε συνταξιοδοτηθεί πέρυσι, ενώ και ο Γιώργος Καρτάλης εμφάνισε επιδείνωση στα προβλήματα υγείας του σάκχαρο και καρδιά και στα 67του χρόνια κατέληξε μετά από τρίμηνη παραμονή στην εντατική κλινική χωρίς να προλάβει να γευθεί τη σύνταξη.
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη για όσους γνώριζαν τον μαχητικό ακαδημαϊκό δάσκαλο που είχε συνδέσει το όνομά του με το Δημοκρίτειο. Τα πολλά όμως προβλήματα υγείας που υπήρχαν συσσωρευμένα οδήγησαν στο μοιραίο που ήρθε σαν λύτρωση για τον ίδιο ανήμερα το Πάσχα..
Πηγή: http://www.xronos.gr/