Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αλλαγές στην αυξημένη φορολόγηση ζήτησε η Ξάνθη

Εκπρόσωπός της επισκέφθηκε το γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών Γιάννη Καπελέρη, μαζί με εκπροσώπους από άλλες δύο μεγάλες ομάδες
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;



Το γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη επισκέφθηκε το μεσημέρι ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός, συνοδευόμενος από εκπροσώπους των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Skoda Ξάνθη. Οι σύλλογοι της Σούπερ Λίγκας διαμαρτύρονται για την αύξηση της φορολόγησης επί των συμβολαίων από το 21% στο 45% και ζήτησαν διευκρινίσεις από τους επιτελείς του Υπουργείου.

Ο Πατρίκ Κομνηνός ξεκαθάρισε ότι οι ΠΑΕ δεν ζητούν να αποσυρθεί η τροπολογία. Αντίθετα, αυτό που επιθυμούν είναι η νέα φορολόγηση να ισχύσει για τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί από το καλοκαίρι του 2010 και μετά (από τότε που υπογράφηκε ο υφιστάμενος νόμος), κάτι που η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συζητήσει.

Από και πέρα οι εκπρόσωποι των σωματείων ρώτησαν αν μπορεί να πληρώνει κάποιο ποσοστό επί του φόρου ο ίδιος ο παίκτης, όπως συμβαίνει σε αρκετές χώρες του εξωτερικού. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που αφορά το Υπουργείο. Ωστόσο άφησε το ελεύθερο στις ομάδες να διαπραγματευτούν αυτό το ενδεχόμενο με τους ποδοσφαιριστές.


.