Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Έφτασε η ώρα των τελικών του πρωταθλήματος βόλεϊ

Στη Μίκρα το απόγευμα ο πρώτος αγώνας ανάμεσα σε Ηρακλή και Ολυμπιακό, στην επασνάληψη του τελικου κυπέλλου που έγινε στην Ορεστιάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ



Η ΩΡΑ των τελικών έφτασε για Ηρακλή και Ολυμπιακό, που θα διεκδικήσουν το φετινό τίτλο της Α1 βόλεϊ ανδρών.

Η αρχή θα γίνει απόψε στη Μίκρα (19.00), καθώς οι Θεσσαλονικείς, ως πρώτοι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έχουν το πλεονέκτημα έδρας. «Ο Ηρακλής είναι ένας και εμείς στο βόλεϊ θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Ενας για όλους και όλοι για έναν», έδωσε το σύνθημα ο Αντρέι Κράβαρικ, ο εμβληματικός άσος του «Γηραιού».
«Η υπομονή» είναι το μεγάλο όπλο των Πειραιωτών, κατά τον Τζέισον Γιαμπλόνσκι. Κι εδώ που τα λέμε, έχουν κάνει πολλή φέτος, περιμένοντας τα οφειλόμενα, τα οποία δεν ήρθαν ποτέ.

«Οι αθλητές μας δεν θέλουν πλέον παράγοντες που να σηκώνουν μόνο τα κύπελλα, αλλά φίλους που θα είναι κοντά τους και στα δύσκολα» ήταν η απάντηση του Παντελή Ταρνατώρου, επικεφαλής του ΤΑΑ, στη δραματική επιστολή-έκκληση συμπαράστασης των παικτών.

Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες ο Ολυμπιακός στοχεύει το τρίτο του συνεχόμενο πρωτάθλημα και 24ο συνολικά, ενώ ο Ηρακλής θέλει να επιστρέψει στην κορυφή για πρώτη φορά από το 2008.
Στις 19 Μαρτίου, οι μονομάχοι διεκδίκησαν στην Ορεστιάδα το Κύπελλο Ελλάδας, που κατέληξε στον Πειραιά (νίκη 3-1 σετ των «ερυθρολεύκων»).

Η σειρά των τελικών κρίνεται στις τρεις νίκες. Τα δύο πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη (σήμερα και την Παρασκευή), θα ακολουθήσουν δύο στο Ρέντη και, αν χρειαστεί πέμπτο ματς, οι δύο φιναλίστ θα επιστρέψουν στις 7/5 στη Μίκρα.