Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Διεκδικεί (από το παράθυρο) άνοδο στην Superleague ο Πανθρακικός

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΑΛΟΝΙΑ;

ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Μπορεί να έχουμε Απρίλιο αλλά είμαστε στο τέλος του κατά συνέπεια δεν είναι πρωταπριλιά και η είδηση είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ο Πανθρακικός διεκδικεί με αξιώσεις την (επ)άνοδο στην Σούπερ Λίγκα, αν και απέχει δέκα βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ της ανόδου. Ο λόγος; Είναι από τις λίγες ομάδες της Β' Εθνικής που έχουν καταθέσει φακέλους για συμμετοχή στο μεγάλο πρωτάθλημα και έχουν ελπίδες να καταλάβουν τις θέσεις του Πανιωνίου και του Ηρακλή, αν και εφόσον την Πέμπτη δεν δικαιωθούν από την επιτροπή εφέσων της ΕΠΟ και αποκλειστούν από το νέο πρωτάθλημα.

Στην περίπτωση αυτή, πέραν των Πανσερραϊκού, Λάρισας και Αστέρα Τρίπολης που υποβιβάστηκαν λόγω βαθμολογίας, θα πέσουν στην Φούτμπολ Λιγκ και ο Ηρακλής με τον Πανιώνιο. Θα δημιουργηθεί έτσι η ανάγκη να ανέβουν από το δεύτερον τη τάξει πρωτάθλημα συνολικά πέντε ομάδες. Ωστόσο μόνον οκτώ σύλλογοι της Β' εθνικής έχουν καταθέσει φακέλους για να διεκδικήσουν μία από αυτές τις πέντε θέσεις, βάσει της βαθμολογικής τους κατάταξης. Ο λόγος για τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Παναιτωλικό, τον ΟΦΗ, τον Λεβαδειακό, τον Πανθρακικό, τα Τρίκαλα, την Βέροια και την Δόξα Δράμας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φάκελο δεν έχουν καταθέσει ο Διαγόρας, που αυτή τη στιγμή είναι εντός πλέι οφ αλλά ούτε και ο Πιερικός, που βρίσκεται στην 10η θέση. ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός, που κατά πάσα πιθανότητα θα εξασφαλίσουν την απευθείας άνοδο, δεν αναμένεται να έχουν πρόβλημα, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τις άλλες ομάδες. Πηγές αναφέρουν ότι ο Λεβαδειακός είναι η μία ομάδα που δεν έχει προβλήματα, ενώ εκτιμάται ότι σε καλό δρόμο βρίσκονται και οι φάκελοι της Βέροιας και του Πανθρακικού. Αντιθέτως, ελλείψεις φέρονται να έχουν αυτοί του ΟΦΗ, των Τρικάλων και της Δόξας Δράμας, που ωστόσο δεν αποκλείεται να καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αν κάποια ομάδα δεν πάρει την άδεια συμμετοχής, τότε την θέση της στην Σούπερ Λίγκα την κερδίζει η αμέσως επόμενη στην βαθμολογία, οπότε αποκτά εξαιρετική σημασία η θέση την οποία θα καταλάβει τελικά ο Πανθρακικός στο πρωτάθλημα. Βέβαια, προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να απορριφθούν οι εφέσεις του Ηρακλή και του Πανιωνίου, που εκδικάζονται την Πέμπτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωτοβάθμιες αποφάσεις της ΕΠΟ για τους φακέλους των οκτώ ομάδων της Φουτμπολ Λίγκ αναμένονται την Παρασκευή.

Κατά τα άλλα, αυτό που ξέρουμε αυτήν την στιγμή είναι τις δώδεκα ομάδες που σίγουρα θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας - και ανάμεσα σε αυτές είναι φυσικά η Skoda Ξάνθη, ο φάκελος της οποίας ήταν από τους πρώτους που εξετάστηκαν και εξασφάλισε την έγκριση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα...



Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/