Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Γ. Πεταλωτής: «Δεν τίθεται θέμα με την Μπιρμπίλη»

Επιχειρεί να ρίξει τους τόνους στις ενδοκυβερνητικές κόντρες

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;




Να ρίξει τους τόνους στο ενδοκυβερνητικό μέτωπο «Παπακωνσταντίνου - Μπιρμπίλη» επιχειρεί το Μαξίμου.

Μιλώντας στον realfm 97.8 ο Γιώργος Πεταλωτής προσπάθησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον Γ. Παπκωνσταντίνου και την Τ. Μπριμπίλη για το θέμα των αυθαιρέτων, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αποχώρησης της υπουργού Περιβάλλοντος από την κυβέρνηση.

Όπως σημείωσε, όμως, ο κ. Πεταλωτής, μιλώντας στον Ν. Χατζηνικολάου, «κανείς βουλευτής ή υπουργός δεν μπορεί να δεσμεύσει μία κυβερνητική απόφαση που είναι συλλογική» υπενθυμίζοντας εμμέσως ότι όλες οι πολιτικές έχουν συζητηθεί στα υπουργικά συμβούλια και έχουν τη «σφραγίδα» του πρωθυπουργού.

Για την ουσία της υπόθεσης, ο κ. Πεταλωτής στήριξε, διακριτικά όμως τον κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι η λύση για τα αυθαίρετα δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα αλλά πρωτίστως «το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής».

«Δεν υπάρχει επί της ουσίας διαφωνία ανάμεσα στην κ. Μπιρμπίλη και τον κ. Παπακωνσταντίνου» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιμένοντας πως αυτό που έχει σημασία είναι να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο με αποφασιστικότητα.

Για το «φουσκωμένο» έλλειμμα του 2010 ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για «απόκλιση» που θα καλυφθεί χωρίς περικοπή σε μισθούς και συντάξεις αλλά με πολιτικές «εξορθολογισμού του δημόσιου τομέα».

Μάλιστα, έστειλε και ένα μήνυμα προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου λέγοντας πως «υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω περικοπές σε πολλά υπουργεία που έχουν σχέση με το δημόσιο», θέλοντας έτσι να προλάβει τυχόν νέες γκρίνιες υπουργών για το «μαχαίρι» στους προϋπολογισμούς των χαρτοφυλακίων τους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι πρέπει να μπει τάξη στις ΔΕΚΟ, κάτι που, όπως σημείωσε, έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια.

«Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού» επανέλαβε ο κ. Πεταλωτής ενώ για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών εκτίμησε πως η συζήτηση «βλάπτει τον τόπο» και συμπλήρωσε: «Ποια θα ήταν άραγε η διάδοχη κατάσταση; Σήμερα υπάρχει μία κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τις τεράστιες δυσκολίες με μία δρομολογημένη πορεία. Χρειάζεται όμως μεγαλύτερη ταχύτητα, αποφασιστικότητα και τόλμη στο κυβερνητικό έργο».

Πηγή:  http://www.real.gr/