Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ματθίλδη Μαγγίρα: Η τηλεόραση έχει τελειώσει


«Είμαι σε μία περίοδο καλλιτεχνικής ανασυγκρότησης. Γράφω ένα βιβλίο», αποκαλύπτει η Ξανθιώτισσα

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ; ΤΙ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ ΕΧΕΙ;


Πρόσωπο ταλαντούχο, ανήσυχο, απρόβλεπτο. Θέατρο, τηλεόραση, πίστα. Η Ματθίλδη από όπου περνάει αφήνει την σφραγίδα του ταλέντου της και το μεράκι της. Την πέτυχα σε μια ταράτσα στην Πάτμο σε ώρες περισυλλογής να ατενίζει το πέλαγος. «Είμαι σε μία περίοδο καλλιτεχνικής ανασυγκρότησης. Γράφω ένα βιβλίο. Θα το έλεγα ένα οδοιπορικό που είναι και εσωτερικό και εξωτερικό. Θέλω να επιστρέψω στο θέατρο γιατί έχω να κάνω θέατρο από το 2000», εξομολογείται στο newsbomb.gr.

Δεν βλέπει τηλεόραση γιατί δεν επιτρέπει να της ρίχνουν την ψυχολογία. «Θεωρώ αντίσταση σε όλο αυτό που συμβαίνει να κρατάς ψηλά την ψυχολογία σου. Τα μέσα με τον τρόπο που μας λένε τα νέα –και κυρίως τα οικονομικά- μας ρίχνουν ψυχολογικά».

Είδε τα δύο πρώτα επεισόδια του ''Dancing with the stars''. «Βάλανε παραπάνω κόσμο και αυτό δεν είναι υπέρ του παιχνιδιού. Τα παραπάνω ζευγάρια το μακραίνουν και το πλατειάζουν. Δεν ξέρω πως ήταν πέρυσι γιατί ήμουνα μέσα και δεν μπορώ να έχω άποψη, αλλά φέτος σαν θεατής θα το ήθελα λίγο πιο μαζεμένο για να μου κρατάει το ενδιαφέρον. Στην επιτροπή μου λείπει η Γκαλένα που είναι ειδική σε αυτούς τους χορούς. Σε αυτήν την επιτροπή μόνο ο Φωκάς ξέρει από χορό. Και αυτό την κάνει λίγο αδύναμη την επιτροπή».

Μιλάει για την τηλεόραση γενικότερα. «Η τηλεόραση τελειώνει. Και νομίζω ότι δικαίως τελειώνει. Το πράγμα πάει αλλού τεχνολογικά. Από την στιγμή που θα μπορούμε να μπούμε μέσα από το internet παντού η τηλεόραση ζει τις τελευταίες της μέρες. Και ότι μας ξέμεινε πάμε να το βγάλουμε. Ότι προλάβουμε να πουλήσουμε»!

Αναφέρεται στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην χώρα μας και ανακαλύπτει και θετικές πλευρές σε αυτήν την κρίση. «Έχουμε γεμίσει αγαθά και προϊόντα τα σπίτια μας και νομίζουμε ότι έχουμε καλυφθεί, αλλά μας λείπουν τα ουσιαστικότερα. Πρέπει κανείς να βλέπει και κάποια θετική πλευρά. Να ζήσω με λιγότερα και να δώσω χρόνο σε κάτι άλλο. Να διαβάσω ένα βιβλίο, να ασχοληθώ με τον εαυτό μου, να κάνω κάτι που με γεμίζει. Και ας μην πάρω πέντε καπέλα. Ας πάρω ένα…»

Θέλει να γράψει σάτιρα επιθετική για όσα συμβαίνουν. «Ποιος μοιράζει τα λεφτά, ποιος τα κόβει… Τελικά νοιώθω ότι με κοροϊδεύουν...»


Πηγή:  http://www.newsbomb.gr/