Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η Χιλή θριαμβεύτρια στο μπαράζ ανόδου του Έβρου

Νίκησε 4-3 στην παράταση, σε έναν αγώνα με πολλές δικυμάνσεις, ακατάλληλο για καρδιακούς

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ




Η Χιλή είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τον Νομό Έβρου την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, μαζί με τον Έβρο Σουφλίου, καθώς κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Ορέστη με 4-3 στην παράταση,σε ένα παιχνίδια ακατάλληλο για καρδιακούς με συνεχείς ανατροπές στο σκορ και στα συναισθήματα. 7 γκολ, 2 αποβολές, πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν και ένταση εντός των ορίων συνέθεσαν ένα σκηνικό ,που σίγουρα θα μείνει χαραγμένο για πολύ καιρό στο μυαλό των φίλων του ποδοσφαίρου, που κατέκλυσαν το Δημοτικό Στάδιο Σουφλίου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Χιλή, καθώς μόλις στο 9΄ πήρε προβάδισμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαλαδάκη (VIDEO). Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, ο Ορέστης προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς αποτέλεσμα και στο 39΄ ο Τσάτσα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Ορέστη και με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Ορέστης αντέδρασε άμεσα και μείωσε στο 43΄ με κεφαλιά του Κώστογλου, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Νάκου , δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση

Ο Ορέστης μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, η Χιλή όμως έχασε κλασσικές ευκαιρίες με τους Φλώρο , Ελενίδη στο διάστημα 50-55, για να τηρηθεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου ,όταν στο 66΄ ο Παπαιωάννου έπιασε τη μπάλα με τα χέρια στην περιοχή και καταλογίστηκε η ¨εσχάτη των ποινών¨ από τον κύριο Κυριαζίδη. Ο Κώστογλου ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι και ξεγελώντας τον Κυριακίδη , έφερε το παιχνίδι στα ίσα. 3΄ αργότερα, ο Ορέστης έμεινε με 10 παίχτες καθώς ο Μαλλιαρίδης πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αντικρύζοντας την απευθείας κόκκινη, καθώς ανέκοψε αντικανονικά τον Νότη και ήταν τελευταίος παίχτης. Ο Πυλούδης, εκτέλεσε το φάουλ με τον Μηντσιούδη να απομακρύνει σωτήρια την μπάλα. Ο Ορέστης ,παρότι έπαιζε με 10 παίχτες δεν κλείστηκε , κυνήγησε το τρίτο τέρμα και το πέτυχε με τον Μυλωνά στο 80΄ , παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ. Η Χιλή δεν είπε την τελευταία της λέξη και ο Ντούλας, λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στο 86΄ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί η Χιλή παρουσιάστηκε πιο φρέσκια, με περισσότερες δυνάμεις και εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα με τον Φλώρο να διαμορφώνει στο 93΄ το τελικό 4-3. Η Χιλή στη συνέχεια έπαιξε με τον χρόνο ενώ το μοναδικό αξιοσημείωτο μέχρι τέλους ήταν η αποβολή του Πυλούδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 118΄. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τους παίχτες της Χιλής να πανηγυρίζουν σαν παιδιά για την επίτευξη της ανόδου ενώ το τρόπαιο σήκωσαν μαζί Ελλενίδης και Ουσταμπασίδης.

Χιλή: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Αγούδης (70΄ Ουσταμπασίδης), Παπαιωάννου (80΄ Ντούλας) , Πουλιλιός, Μαλαδάκης, Τσάτσα, Φλώρος, Ελλενίδης, Πυλούδης, Νότης (98΄Καλαιτζίδης)

Ορέστης Ορεστιάδας: Μηντσιούδης, Σταγκόπουλος, Παπαζήσης (95΄ Δράκος), Βενετίδης (43΄ Νικολαίδης), Μυλωνάς Γ, Πετρόπουλος, Μυλωνάς Π,Νάκου, Κώστογλου (83΄ Μανταρτζής), Πετρόπουλος, Μαλιαρίδης