Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Εισαγόμενο το Άγιο φως από την Βουλγαρία!

Έτσι έκαναν Ανάσταση οι κάτοικοι σε περιοχή της ΑΜ-Θ, αφού το  αεροπλάνο της γραμμής έφτασε αργά
        ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ;Σε θρίλερ εκτυλίχθηκε για το ακριτικό Νευροκόπι η Ανάσταση, αφού πλησίαζε η ώρα και το Άγιο φως δεν είχε φτάσει στους ναούς της ορεινής περιοχής της Δράμας. Όπως περιέγραψε μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm η δημοσιογράφος της Καβάλας, Σίσσυ Ακοκαλίδου, τα περιστατικά αποφασίστηκε να γίνει εισαγωγή του Αγίου φωτός από γειτονική βουλγαρική πόλη για να καλυφθεί ουσιαστικά ο Δήμος Προσοτσάνης.

Πάντως φέτος όλα ξεκίνησαν από την πολιτική λιτότητας και οικονομίας της Olympic Airlines που δεν έβαλε απ’ ευθείας γραμμή όπως γινόταν κάθε χρόνο όπου παραμονή της Ανάστασης γύρω στις 21:00 έφτανε στο αεροδρόμιο της Καβάλας η ειδική πτήση για την μεταφορά του αγίου Φωτός και εκεί περίμεναν εφημέριοι από όλες τις μητροπόλεις, από όλες τις εκκλησίες για να κάνουν την παραλαβή.

«Το άγιο φως ήρθε με το δρομολόγιο της γραμμής, όχι με την ειδική πτήση, έφτασε 23:08, καταλαβαίνετε ότι ήταν όλοι εκεί και πρόλαβαν και εφοδίασαν την Καβάλα και τους δήμους της γύρω περιοχής με το άγιο Φώς. Όχι όμως και το ακριτικό Νευροκόπι. Το Νευροκόπι που είναι το τελευταίο προπύργιο της Ελλάδος στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, σε όλη την περιφερειακή ενότητα Δράμας έμενε ακάλυπτο.

Στο αεροδρόμιο της Καβάλας περίμενε ο αντιδήμαρχος, έβλεπε ότι περνούσε η ώρα, δεν ερχόταν το αεροπλάνο, πέφτει σύρμα, παίρνει τηλέφωνο στον δήμαρχο Νευροκοπίου και του λέει δήμαρχε δεν βλέπω να κάνουμε Aνάσταση, δεν κάνεις κάτι…

Ο δήμαρχος βλέπει ότι έχει πάει 23:30 και ακόμη ήταν στο αεροδρόμιο ο αντιδήμαρχος γιατί μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες και να γίνει η παραλαβή ήθελε χρόνο, γύρω στις 23:25 άνοιξαν οι πόρτες και κατέβηκε το άγιο φως.

Στέλνει ο δήμαρχος μια αρκετά μεγάλη αποστολή του δήμου Νευροκοπίου, διασχίζουν τα σύνορα και πηγαίνουν στο Γκόλτε Ντέλτσε, εκεί όπου από τον δήμο Φιλιππούπολης που είχε φτάσει το άγιο Φως από το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου τους περίμενε ορθόδοξος ιερέας για να τους δώσει το άγιο Φως, να ξαναγυρίσουν από τα σύνορα και να φτάσουν στο «και πέντε» κυριολεκτικά, για να κάνουν Ανάσταση στο Νευροκόπι.

Γεγονός είναι ότι μας έσωσε η Ευρώπη των 27, έτσι ακριβώς είπε ο Σπύρος Λάτσας από την Δράμα και κάναμε και εμείς Ανάσταση» θα πει η κ. Ακοκαλίδου μεταφέροντας όλο το κλίμα που δημιουργήθηκε. Τέλος καλό όλα καλά όμως.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/