Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Mείωση του πληθυσμού της Βουλγαρίας αλλά σημαντική αύξηση του πληθυσμού των μουσουλμάνων

Πάνω από μισό εκατομμύριο λιγότεροι οι κάτοικοι της χώρας, αλλά αυξάνεται το ποσοστό επιρροής της μειονότητας

ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ;


Σημαντική αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού της Βουλγαρίας και μείωση του πληθυσμού της χώρας διαπιστώνεται μετά την ολοκλήρωση της απογραφής του πληθυσμού που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό στη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής ο πληθυσμός της Βουλγαρίας είναι 7.351.234 κάτοικοι όταν το 2001 ο πληθυσμός ήταν 7.928.901 κάτοικοι.

Από την άλλη πλευρά ο μουσουλμανικός πληθυσμός αποτελεί το 13% του συνολικού πληθυσμού γεγονός που κατατάσσει την Βουλγαρία ως τη μοναδική χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον μεγαλύτερο αριθμό μουσουλμάνων συγκριτικά με τον συνολικό πληθυσμό της. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, ο αριθμός των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας αποτελεί περίπου το 13% του συνολικού πληθυσμού, ενώ ο Ορθόδοξος πληθυσμός εκπροσωπεί το 87%.

Η μουσουλμανική κοινότητα δε της Βουλγαρίας αποτελείται από 9% Τούρκους και 4% Ρομά, ενώ όπως έδειξε η απογραφή ο πληθυσμός τους αυξάνεται συνεχώς λόγω του υψηλού ρυθμού γεννήσεων σε σχέση με τους χριστιανούς της Βουλγαρίας.

Επιπλέον όπως φάνηκε από την απογραφή ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 600.000 και όπως εκτιμάται σε μερικά χρόνια οι χριστιανοί θα είναι μειονότητα στην Βουλγαρία αν κρίνει κανείς από το ρυθμό των γεννήσεων σε σχέση με τους θανάτους των χριστιανών και την σημαντική αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Ρούσε και του Ιδρύματος της «βουλγαρικής κοινωνίας», οι χριστιανοί Βούλγαροι θα καταστούν μειονότητα σε 34 δήμους της Βουλγαρίας, ενώ σε άλλες περιοχές θα καλύπτουν μόνο το 50 ή 60 τοις εκατό του πληθυσμού.

«Αν συμπεριλάβουμε και το γεγονός της μετανάστευσης, όπου ένα εκατομμύριο άτομα εγκατέλειψαν την Βουλγαρία, έχουμε μια πραγματική μείωση του πληθυσμού κατά 11%», σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Ρούσε, Πέτερ Ιβάνοφ.


Πηγή:  http://www.defencenet.gr/