Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Στον Ντόλιο η ευθύνη για το κόψιμο των μεταφορών των μαθητών;

Αυτός είναι τελικά που δεν έχει βάλει την υπογραφή που πρέπει

Μπάχαλο σε όλη τη χώρα με το θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Προβλήματα στην μεταφορά τους θα αντιμετωπίσουν οι μαθητές, από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Μαϊου, καθώς η πανελλήνια ομοσπονδία αυτοκινητιστών υπεραστικών συγκοινωνιών προειδοποιεί πως… θα σταματήσει να μεταφέρει τους μαθητές, αφού το δημόσιο δεν τους έχει ακόμη καταβάλει τα χρωστούμενα για το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Όπως αναφέρουν σε επιστολή που έστειλαν στον ίδιο τον πρωθυπουργό προκειμένου να παρέμβει και να λυθεί το πρόβλημα, ενώ τα χρήματα έχουν διατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, η απόφαση αποπληρωμής δεν έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο.

Αποτέλεσμα οι αυτοκινητιστές να μην έχουν να πληρώσουν όπως λένε ούτε το προσωπικό τους αλλά ούτε καν τα καύσιμα. Επίσης δεν μπορούν να πάρουν άλλα δάνεια από τις τράπεζες και φυσικά δεν μπορούν να επωμιστούν το τεράστιο κόστος της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών.

Να υπενθυμίσουμε πως από του χρόνου το πρόβλημα θα είναι ακόμη πιο έντονο, αφού με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας κλείνουν σχεδόν τα μισά σχολεία της περιφέρειας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού "Καλλικράτη" και οι μαθητές που θα πρέπει να μεταφέρονται θα είναι πολλαπλάσιοι.

Πάντως ο κίνδυνος είναι μεγάλος να δούμε παιδάκια να περιμένουν στις στάσεις για να πάνε στο σχολείο τους και τα λεωφορεία να μην τα μεταφέρουν επειδή το κράτος αμελεί τις υποχρεώσεις του...

.