Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για τα στρατόπεδα στην Ξάνθη

Ποια θα γίνουν κέντρα υποδοχής μεταναστών;
Ποιο το μέλλον του Στρατοπέδου Στεφανίδη;

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΥ;


«Το Γ.Ε.Σ., στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα παράνομης μετανάστευσης, έχει προτείνει αριθμό ανενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστών».

Αυτό αναφέρει σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, διευκρινίζοντας, όμως, ότι στις προτεινόμενες στρατιωτικές εγκαταστάσεις δεν έχει περιληφθεί το στρατόπεδο Στεφανίδη στην Ξάνθη.

Η τελική επιλογή των στρατοπέδων που ενδέχεται να λειτουργήσουν ως χώροι υποδοχής μεταναστών θα πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κριτήρια που θα ικανοποιούν τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Το έγγραφο του υπουργού Εθνικής Άμυνας διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., Αλέξανδρου Κοντού, ο οποίος έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση πως «έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της Ξάνθης η είδηση που κυκλοφορεί, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες μετατροπής του στρατοπέδου Στεφανίδη σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών και ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν και άλλα στρατόπεδα του νομού για τον σκοπό αυτό».

Ειδικά για το Στρατόπεδο Στεφανίδη, ο βουλευτής της Ν.Δ. έχει επισημάνει ότι εκεί η τοπική κοινωνία θα ήθελε να δημιουργηθεί γυμνάσιο και λύκειο και να εγκατασταθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της.

 
Πηγή:  http://www.zougla.gr/