Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Σκληρή επίθεση μειονοτικής εφημερίδας στον Γ. Πεταλωτή

Τον κατηγορεί ως άνθρωπο του... παρακράτους και απειλεί ότι τον έχει ξεγράψει η μειονότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ "ΜΙΛΛΕΤ"

Όσο δεν αλλάζουν αυτά τα ¨γραφειοκρατικά μυαλά¨…

Ο ΥΠΕΞ Δρούτσας με την δήλωση του πως ¨Υπάρχουν κύκλοι στην Ελλάδα που δεν επιθυμούν πρόοδο και εξομάλυνση στις σχέσεις με την Τουρκία¨ εξέφρασε μια ιστορική αλήθεια.

Η δήλωση αυτή του Δρούτσα στην Καθημερινή πρέπει να αξιολογηθεί ως μια γενναία διαπίστωση της ¨παράνοιας με την Τουρκία¨ που υπάρχει στην Ελλάδα και δεν ξεπερνιέται .

Ο Δρούτσας συνέχισε λέγοντας : ¨ Κάποιοι εκ πεποιθήσεως, και αυτό είναι σεβαστό. Άλλοι, όμως, για λόγους πολιτικής και κομματικής εκμετάλλευσης ή επειδή έχουν άλλα – και οικονομικά- συμφέροντα από τη διατήρηση στρατιωτικής έντασης. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε, ακόμη και παρότι η Τουρκία προκαλεί. Αυτή η πολιτική είναι που θέλει θάρρος, όχι οι ανέξοδες κορώνες των υποτιθέμενων υπερπατριωτών της θεωρίας. Αυτό είναι πανεύκολο και δεν ωφελεί την Ελλάδα.¨

…………………

Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου λίγες εβδομάδες πριν το είχε τονίσει στην επίσκεψη του στο Δημάριο : ¨Μειονότητα και πλειονότητα, χριστιανοί και μουσουλμάνοι είναι θύματα μιας γραφειοκρατικής δομής¨. Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια ¨γραφειοκρατική ολιγαρχία¨ που βρίσκεται σε κάθε δομή του κράτους και δεν είναι εύκολο να ξηλωθεί, περιέγραψε μια ηγεμονία που υπάρχει μέσα στο κράτος, και μας έκανε να καταλάβουμε πως αν δεν απαλλαχτούμε από αυτήν την ηγεμονία δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.

Φαίνεται δηλαδή ότι ο πρωθυπουργός και όσοι υπουργοί και μέλη του κόμματος σκέφτονται σαν κι αυτόν, πραγματικά επιθυμούνε την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, την καλυτέρευση της κατάστασης της Τουρκομουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, και την απόδοση των μειονοτικών δικαιωμάτων.

Έλα όμως και δες που ο εκλεγείς με τις ψήφους της μειονότητας βουλευτής και υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, σαλπίζει μια πολύ διαφορετική άποψη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχολιάζοντας τις επαφές που είχε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου στην Ελλάδα δήλωσε πως «οι Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας δεν έχουν ανάγκη αυτόκλητων συνηγόρων ή υπερασπιστών».

Ο Πεταλωτής με την πολιτική γραμμή που ακολουθούσε ήδη είχε πέσει στα μάτια της μειονότητας. Τώρα όμως έχει τελειώσει για τα καλά για την μειονότητα.

Ο Πεταλωτής με τις αντιτουρκικές και προσβλητικές για την μειονότητα δηλώσεις του, δεν απέδειξε ότι είναι μόνο αντιτούρκος, αλλά ότι είναι και ένας από τους ανθρώπους του ¨παρακράτους¨ για το οποίο είχαν κάνει λόγο ο κύριος πρωθυπουργός και ο ΥΠΕΞ Δρούτσας. Η στάση του και οι δηλώσεις του μας θυμίζουν την ιδεολογία του ΛΑΟΣ. Φαίνεται ότι έχει προτιμήσει να ακολουθήσει τα ίχνη του Παναγιώτη Σγουρίδη. Ο Σγουρίδης συνεχώς ασχολούνταν με αντιμειονονοτικές και αντιτουρκικές δραστηριότητες. Τόσο που ο αρχιτρομοκράτης του ΠΚΚ Αμνπτουλλάχ Οτζαλάν υπήρξε φίλος και σύντροφος του. Όμως φάνηκε το τέλος του…

Την ΝΔ του Σαμαρά άλλωστε την ξέρουμε. Η αντιμειονοτική στάση του Σαμαρά είναι μια γνωστή πραγματικότητα. Με την άνοδο του ως επικεφαλής, οι γνωστοί για την στάση τους ενάντια στην Τουρκική μειονότητα βουλευτές, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ένα παράδειγμα είναι ο τέως υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Τι Ευριπίδης, τι Πεταλωτής…Παιδιά της ίδιας νοοτροπίας, υπάλληλοι της ίδιας ¨γραφειοκρατίας¨. …


Πηγή:  http://tourkikanea.gr/