Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Αρνούνται να συναντηθούν με την τρόικα οι δικηγόροι

Αυτήν την απόφαση έλαβε στην Αθήνα η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, όπου συμμετείχαν και οι πρόεδροι από Ξάνθη, Ροδόπη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Αρνούνται να συναντηθούν με τους εκπροσώπους της τρόικας οι δικηγόροι όλης της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι δεν την αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της στην Ελλάδα.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος συνήλθε εκτάκτως την Κυριακή στην Αθήνα με μοναδικό θέμα την συνάντηση των εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος με αντιπροσωπεία της τρόικας την Τρίτη το απόγευμα.

Η Ολομέλεια, με ψήφους 33 έναντι 9, αποφάσισε ότι οι «δικηγόροι αποδέχονται ως συνομιλητή τους μόνο τον υπουργό Δικαιοσύνης, ως θεσμικό εκπρόσωπο της εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας του τόπου και καθ' ύλην αρμόδιο για τα θέματα του κλάδου τους, με τον οποίο ανέκαθεν βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία για την επίλυση όλων των θεσμικών τους ζητημάτων».

Οι δικηγόροι τονίζουν πως «σε καμία περίπτωση δεν δέχονται να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη συνάντηση, με συνομιλητές εκπροσώπους της τρόικας, την οποία δεν αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο, ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της στην Ελληνική Δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή συγκλήθηκε εκτάκτως από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου και αποφάσισε και αυτό να μην ανταποκριθεί στη πρόσκληση του υπουργείου Δικαιοσύνης για συνάντηση με την τρόικα.

.