Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Γνωριμία με την τέχνη Decoupage στον "Ελευθερουδάκη"

Καινούριο τμήμα DECOUPAGE
ξεκίνησε τις εργασίες του από
την περασμένη Δευτέρα και θα
συνεχίσει τις επόμενες Δευτέρες

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή
δράση που πραγματοποιείται και
έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Καινούριο τμήμα DECOUPAGE ξεκίνησε τις εργασίες του χθες 2 Μαΐου στο καλλιτεχνικό εργαστήρι του βιβλιοπωλείου Ελευθερουδάκης στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση που πραγματοποιείται στο βιβλιοπωλείο και έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση.

Σε ένα χώρο φιλικό και πλήρως εξοπλισμένο, κάθε Δευτέρα απόγευμα, γυναίκες κυρίως,συναντιούνται για να δώσουν διέξοδο στις δημιουργικές τους αναζητήσεις και να ομορφύνουν την καθημερινότητά τους. Με οδηγό τη φαντασία τους και τη φιλοκαλία περιπλανούνται στο μαγευτικό κόσμο της τέχνης του decoupage και δημιουργούν αριστουργήματα. Η κ. Φωτεινή Σκαρλακίδου, ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου είναι ο καθοδηγητής και εμψυχωτής τους.

«Η λέξη Decoupage προέρχεται από τη γαλλική λέξη decouper που σημαίνει «κόβω». Το ντεκουπάζ είναι η τέχνη του στολισμού επιφανειών με κομμάτια χαρτιού έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ολόκληρο design ή να ειπωθεί μια ιστορία», μας ενημερώνει η κ. Σκαρλακίδου.

«Με ντεκουπάζ μπορούμε να μεταμορφώσουμε καθρέφτες, ξύλινα κουτιά, έπιπλα, κεραμικά, πορσελάνες, γυαλιά σε υπέροχα αντικείμενα τέχνης. Όλες οι επιφάνειες είναι κατάλληλες για να εφαρμοστεί το ντεκουπάζ. Η ιδέα μπορεί να προκύψει είτε κρατώντας στα χέρια μας ένα σχέδιο και ψάχνοντας την κατάλληλη επιφάνεια για να το εφαρμόσουμε, είτε έχοντας την κατάλληλη επιφάνεια και ψάχνοντας το κατάλληλο σχέδιο.
Σε ερώτησή μας αν χρειάζεται ταλέντο ή γνώσεις για να ασχοληθεί κάποιος με το decoupage η κ. Σκαρλακίδου μας ενθαρρύνει λέγοντας:
«O μόνος περιορισμός για όποιον θέλει να ασχοληθεί με το decoupage είναι η φαντασία του. Αν έχει ένα καλό ψαλίδι, κόλλα και τα ειδικά βερνίκια υψηλής ποιότητας που διαθέτουμε κατά αποκλειστικότητα, τότε με λίγη υπομονή και φυσικά και κάποια εμπειρία μπορεί να φτιάξει αληθινά έργα τέχνης.»

Κάθε Δευτέρα απόγευμα στις 6:00
Άνω όροφος βιβλιοπωλείου Ελευθευρουδάκης
Ι. Καβύρη & Ανδριανουπόλεως γωνία, Αλεξανδρούπολη
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του βιβλιοπωλείου:2551022808


Πηγή:  http://www.telegramm.gr/