Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η ανάπτυξη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης μέσα από την οπτική του τοπικού Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟ (ΕΑ) ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ


30 Οκτωβρίου 1993 Ανάπτυξη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κατά την επίσκεψη του στο λιμάνι επανέλαβε τη δέσμευση της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του λιμανιού ώστε αυτό να ανταποκριθεί στο νέο στρατηγικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στο χώρο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης. Σε δηλώσεις του εξ άλλου ο αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τόνισε ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πρέπει να γίνει ισοδύναμο με αυτό της Θεσσαλονίκης .


15 - 18 Αυγούστου 1994

Α Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών - Φέρες

Τρεις ομιλητές,, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, καθηγητής ΕΜΠ – Πρόδρομος Εμφιετζογλου, πρόεδρος ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ και Νίκος Τουφεξής Μελετητής Δ.Ε, αναφέρθηκαν στο ρόλο που καλείται να παίξει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο .

Τα πλήρη κείμενα των ομιλιών δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ΕΝΔΟΧΩΡΑ τεύχος 2ο Φεβρουάριος 1995


10 Ιουλίου 2000

Στρατηγικής σημασίας το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κατά την επίσκεψη του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας 2000, όπου η Αλεξανδρούπολη είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων, δήλωσε ότι στο σύνολο τους, οι τοπικοί φορείς και οι παραγωγικές τάξεις συμφώνησαν για τη μετεξέλιξη του Λιμενικού Ταμείου σε ΑΕ, τονίζοντας ότι αυτό βρίσκεται στη σωστή βάση αφού το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι λιμάνι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα αλλά και για την Κοινότητα .


28 Ιουνίου 2001

Η ανάπτυξη του λιμανιού αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα για την ολοκλήρωση των λιμενικών υποδομών του νέου λιμένα . Η μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου σε ΑΕ στο πλαίσιο της νέας πολίτικης που έχει χαράξει η ηγεσία του ΥΕΝ αναμένεται να δώσει νέα δυναμική στην τοπική κοινωνία


28 Αυγούστου 2001

Νέες πιστώσεις για το λιμάνι

Η Περιφέρεια ΑΜΘ υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και στα πλαίσια της αναπτυξιακής της πολιτικής, προχώρησε στην έγκριση ένταξης στη ΣΑΕ 0703 για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών ενός ακόμη μεγάλου έργου για το νομό Έβρου, του νέου λιμανιού Αλεξανδρούπολης


28 Οκτωβρίου 2002

Ένα από τα τρία κυρίαρχα της χώρας

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κατά την επίσκεψη του στο «απίστευτα τεράστιο λιμάνι», όπως το χαρακτήρισε, δήλωσε ότι το ΥΕΝ το «βλέπει» ως ένα από τα τρία κυρίαρχα λιμάνια της χώρας, μετά του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από Κινέζους και Τούρκους .


30 Ιανουαρίου 2008

Το ΥΕΝ υιοθετεί αίτημα του Νομάρχη για εκβάθυνση στα 18 μέτρα

Το αίτημα του Νομάρχη Έβρου που στάλθηκε το Δεκέμβριο του 2007,στους Υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και ΥΠΕΧΩΔΕ για εκβάθυνση της λιμενολεκάνης πάνω από τα 18 μετρά, αντί τα 14 που προβλέπονται, το ΥΕΝ γνωστοποίησε με έγγραφό του, ότι δεν έχει αντίρρηση


1 Ιουνίου 2010

Τρία μεγάλα έργα στον Έβρο. Ένα, η ολοκλήρωση των υποδομών στο λιμάνι

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί στη Νομαρχία Έβρου για να ενημερωθεί ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τις ανάγκες του νομού .

Μετά τη σύσκεψη ο Υφυπουργός δήλωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν τα τρία μεγάλα έργα του νομού . Η κατασκευή του περιφερειακού της Αλεξανδρούπολης, η ολοκλήρωση του κάθετου άξονα και η ολοκλήρωση των υποδομών του λιμανιού.


14 Οκτωβρίου 2010

Το νέο πλαίσιο για τα Εμπορευματικά Κέντρα

Χαρακτηριστικές είναι οι επισημάνσεις του αρμοδίου γενικού γραμματέα : «Δημιουργούμε ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο και ανταγωνιστικό πλαίσιο για τις εμπορευματικές μεταφορές στη χώρα μας.

Η εκτέλεση μελετών σκοπιμότητας για τη χωροθέτηση και δημιουργία του τρίτου μεγαλύτερου Εμπορευματικού Κέντρου της χώρας στην Αλεξανδρούπολη. Στις σκέψεις των αρμοδίων είναι η διασύνδεση του Εμπορευματικού Κέντρου με τον εμπορικό λιμένα της πόλης αλλά και με τις εγκαταστάσεις απόληξης των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου που σχεδιάζεται να κατασκευαστούν εκεί. Πιθανώς, εκεί θα στεγαστεί ένα σύγχρονο logistics city με αντικείμενο την ενέργεια και τα λεγόμενα επικίνδυνα φορτία.


26 Οκτωβρίου 2010

Συνεργασία των λιμένων Αλεξανδρούπολης- Σμύρνης
Τέθηκαν τα θεμέλια μιας επωφελούς συνεργασίας για έναρξη δρομολογίων πλοίων διεθνών μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι της Σμύρνης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης . Υπογράφηκε, στη Σμύρνη Συμφωνία καλής θελήσεως .


14 Φεβρουαρίου 2011

Εμπορευματικό και Διαμετακομιστικό Κέντρο ετοιμάζει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης
Σχέδιο για την ανάπτυξη ενός διεθνούς Τριπολικού Εμπορευματικού και Διαμετακομιστικού Κέντρου Συνδυασμένων Μεταφορών, επεξεργάζεται ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, προσδοκώντας πως με τη λειτουργία του θα δοθεί σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου. Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Η δημιουργία του Κέντρου αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία όχι μόνο της Αλεξανδρούπολης, αλλά και συνολικά του Νομού Έβρου και των γειτονικών περιοχών.


14 Απριλίου 2011

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο λιμάνι

«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ως διαμετακομιστικό και εμπορευματικό κέντρο, στην ευρύτερη περιοχή, είναι η απάντηση της Περιφέρειάς μας στη νέα οικονομία », επισήμανε ο περιφερειάρχης της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.


Αλεξανδρούπολη Μάιος 2011

Για την αντιγραφή
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος
Υποναύαρχος ΛΣ (εα)

.