Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Μπαράζ κλοπών σε τέσσερα νεκροταφεία της Αλεξανδρούπολης

Δε λένε να αφήσουν τους νεκρούς στην… ησυχία τους



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Δεν λένε να αφήσουν τους νεκρούς στην… ησυχία τους οι θρασύτατοι ιερόσυλοι που αναζητούν ακόμη και στα μνήματα τα μεταλλικά αντικείμενα τα οποία θα τους αποφέρουν «μεροκάματο»! Μέσα σε λίγες ώρες, οι συμμορίες των βανδάλων χτύπησαν τέσσερα κοιμητήρια στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές!

Εικόνες πρωτοφανούς καταστροφής αντίκρισαν οι συγγενείς που πήγαν να επισκεφθούν τα μνήματα των αγαπημένων τους ανθρώπων στα νεκροταφεία του Απαλού, του Αρίστεινου και των Λουτρών Αλεξανδρούπολης, ενώ ανάλογοι βανδαλισμοί έγιναν και στο νεκροταφείο της Άνθειας, προφανώς από τους ίδιους δράστες που δεν διστάζουν να βεβηλώσουν τη μνήμη των νεκρών για να εξασφαλίσουν μερικές δεκάρες!

Οι άγνωστοι εισβολείς κατέστρεψαν μνήματα και μαρμάρινους σταυρούς για να αρπάξουν όσα κομμάτια μετάλλου περιείχαν, έσπασαν τις φωτογραφίες των νεκρών για να κλέψουν τα μεταλλικά κάδρα, εξαφάνισαν τα καντήλια και άρπαξαν όσα αντικείμενα θεωρούσαν ότι μπορούσαν να τους αποφέρουν κέρδος! Φεύγοντας, μάλιστα, πήραν μαζί τους και τα δοχεία με το… λάδι για τα καντήλια! Οι συγγενείς υπέβαλλαν αλλεπάλληλες καταγγελίες στην Αστυνομία, όμως για μια ακόμη φορά οι «φαντομάδες» κακοποιοί δεν άφησαν ίχνη πίσω τους.


Πηγή:  http://www.protothema.gr/