Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η ΕΡΤ 3 ενεργοποιεί το στούντιο της Κομοτηνής

Τεχνικοί εργάζονται επί δύο μήνες για να λειτουργήσει μετά από 6 χρονια αδράνειας

Θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας καλεσμένων σε απ’ ευθείας συνδέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το επί εξαετίας ανενεργό στούντιο της Κομοτηνής, που βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, θέτει ξανά σε λειτουργία το κρατικό κανάλι ΕΡΤ – 3. Επί δύο μήνες τεχνικοί και υπάλληλοι του καναλιού εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου και πάλι το στούντιο να είναι στη διάθεση προβολής και ανάδειξης θεμάτων της περιοχής. Η ΕΡΤ 3 ή ΕΤ-3 άλλωστε έχει την ταυτότητα ενός περιφερειακού καναλιού, που εκπέμπει από τη Θεσσαλονίκη και φροντίζει για την Ελλάδα. Στην ταυτότητά του αναφέρεται ως το μεγαλύτερο περιφερειακό κανάλι στην Ελλάδα και το μόνο που εκπέμπει σε εθνικό επίπεδο. Έχει περιφερειακά στούντιο που λειτουργούν σε διάφορες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Φλώρινας, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη και στα νησιά της Πάρου, Σάμου και Μυτιλήνης.

Η λειτουργία του στούντιο στην πόλη μας είχε αδρανήσει για κάποιους λόγους, χωρίς βέβαια να έχει σταματήσει η προβολή θεμάτων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το κρατικό κανάλι. Ο «Χ» βρέθηκε στα «άδυτα» της ΕΡΤ3 στην Κομοτηνή και συνάντησε τον Αιμίλιο Σαπρανίδη, προϊστάμενο τμήματος ρεπορτάζ και μίλησε μαζί του για τη νέα αυτή αρχή του καναλιού στην περιοχή μας, «στο παρελθόν υπήρχαν δύο στούντιο της τηλεόρασης ΕΡΤ3, το ένα στην Αλεξανδρούπολη και το άλλο στην Κομοτηνή.

Για κάποιο λόγο τα προηγούμενα χρόνια η λειτουργία του στούντιο στην Κομοτηνή είχε αδρανήσει. Δεν λειτουργούσε για λόγους που είχαν επιλέξει οι τότε διοικούντες. Αίσθηση μου είναι ότι το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, ως φορέας ανάδειξης δράσεων κυρίως της περιφέρειας οφείλει να προβάλει πράγματα, γεγονότα και δραστηριότητες. Με αυτή την λογική ξαναλειτουργούμε, ξαναστήνουμε ουσιαστικά το στούντιο της Κομοτηνής. Το εκσυγχρονίζουμε και το αναβαθμίζουμε, προκειμένου να αποτελέσει την έδρα του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Θεωρώ ότι η επιλογή της Κομοτηνής που είναι και το διοικητικό κέντρο έχει την λογική του ενιαίου χώρου, της ενιαίας συνείδησης. Άποψη μου είναι πως κανείς δεν μπορεί να νιώθει παραμελημένος διότι και με την Εγνατία οδό η προσβασιμότητα στο γεγονός είναι πανεύκολη, καλύπτουμε τα πάντα όπου χρειαστεί, αναδεικνύουμε τις δράσεις από τον Έβρο μέχρι και την Καβάλα και αυτό το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν».

Το στούντιο της Κομοτηνής θα λειτουργήσει πολλαπλά και χρηστικά, αφού θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας καλεσμένων σε απ’ ευθείας συνδέσεις με τα προγράμματα του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης, ανθρώπους που εκφράζουν την πολιτική, τον πολιτισμό, τον λόγο, το ρεπορτάζ και έχουν μια θεσμική ιδιότητα στο χώρο της Α.Μ.&Θ.

«Τα ρεπορτάζ που επιλέγει η ΕΡΤ3 δεν έχουν αφετηρία την έναρξη λειτουργίας του στούντιο, τόνισε ο κ. Σαπρανίδης, «όλα τα προηγούμενα χρόνια το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, ως περιφερειακό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, αναδεικνύει δράσεις, γεγονότα και προοπτικές που δεν μπορούν να βρουν τηλεοπτικό χρόνο στα λεγόμενα «μεγάλα τηλεοπτικά μαγαζιά».

Κανείς δεν νοιάζεται για την προσπάθεια ενός συλλόγου γυναικών που κάνει τα προϊόντα του και θέλει να τα προωθήσει, κανείς δεν νοιάζεται για το ποια είναι τα προβλήματα, από τα μεγάλα κανάλια του αθηνοκεντρισμού. Είμαστε εδώ για να τα αναδείξουμε όλα αυτά, από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο, που δεν μπορεί να φιλοξενηθεί σε άλλες τηλεοπτικές εκπομπές». Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του ανανεωμένου στούντιο στην Κομοτηνή αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα με τη φιλοξενία ως πρώτων καλεσμένων γνωστών πρόσωπων της περιοχής μας.

 
Πηγή:  http://gatzoli.blogspot.com/