Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή
με θέμα την υποχρεωτική εναρμόνιση
του καταστατικού της Ένωσης

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ;
ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;

Η 17η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου με θέμα την υποχρεωτική, εναρμόνιση του καταστατικού της Ένωσης με τις διατάξεις του Ν.3938/2011, ώστε η Ένωση να προχωρήσει στη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των προβλεπομένων από το καταστατικό της οργάνων με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Στην Συνέλευσή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστος Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Έβρου και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου, η Γενική Γραμματέας της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ν.Ξάνθης κ. Μάγδα Αραπ, ο δικηγόρος κ. Ανδρέας Μπότσαρης που ενημέρωσε για την πορεία των προσφυγών που έχει αναλάβει και ο κ. Κωνσταντίνος Μορφακίδης που ενημέρωσε για θέματα Ασφαλιστικού -Συνταξιοδοτικού.

Η πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης κ. Σταυρούλα Τζατζανά τόνισε ότι με τη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής από την Κυβέρνηση, δικαιώθηκε ένα χρόνιο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος για τον εκδημοκρατισμό και την αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήδη εφαρμοζόταν στο Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα και σε σχεδόν όλα τα επαγγελματικά Σωματεία.

Η κα Τζατζανά, αφού αναφέρθηκε και στις άλλες αλλαγές που επιφέρει ο νόμος στη λειτουργία της Ένωσης, σημείωσε την απόφαση να στηριχτούν οι αστυνομικές οικογένειες με ορφανά παιδιά κατ' αντίστοιχο τρόπο που ήδη αντιμετωπιζόταν για τους ίδιους λόγους οικογένειες στρατιωτικών, που κατά την ίδια αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας, στην ελληνική κοινωνία και της θυσίας των συναδέλφων μας που πέφτουν θύματα του καθήκοντος κάτω από επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.

Τέλος, αφού τόνισε τη σημασία που έχει η συνδικαλιστική δράση για την επίτευξη όλων αυτών των κατακτήσεων, απεύθυνε έκκληση σε όλα τα μέλη, αλλά ιδιαίτερα στους νέους συναδέλφους, για την συνδικαλιστική τους ενεργοποίηση με τη συμμετοχή τους στα καλέσματα της Ένωσης και της Ομοσπονδίας και τη συσπείρωση γύρω από το συνδικαλιστικό τους κίνημα γιατί αυτό είναι το μοναδικό φως μέσα στο τούνελ που καλούνται να διασχίσουν ως Έλληνες εργαζόμενοι.


Πηγή:   http://www.eleftherovima.gr/