Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ολο το παρασκήνιο της υπόθεσης των Δεκεμβριανών της Ξάνθης

Για “σκευωρία της αστυνομίας” κάνουν λόγο οι συνήγοροι των δύο φοιτητών που αθωώθηκαν

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Για σκευωρία που κατέρρευσε και για κατασκευασμένο κατηγορητήριο έκαναν λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης και οι κατηγορούμενοι αμέσως μετά την αναγγελία της απόφασης που αθώωσε τους Π. Μουσταφέλο- Σ. Φωτεινόπουλος, νωρίς το βράδυ της Τρίτης στα δικαστήρια της Ξάνθης.

Ο Δημήτρης Σαραφιανός ανέφερε ότι πρόκειται για «άλλη μια σκευωρία των αστυνομικών αρχών που κατέρρευσε με πάταγο στα ακροατήρια. Έχει σημασία να τονίζουμε την εισαγγελική πρόταση να παραπεμπθεί ο φάκελος για να εξακριβωθεί ποιοι αστυνομικοί διέπραξαν αδικήματα σε βάρος των φοιτητών. Εκτός των δύο τραυματισμών είχαμε ρίψη χημικών μέσα στο κτίριο της Νομαρχίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θύματα.» ανέφερε Δικηγόρος από την Αθήνα.

Η Αλέκα Ζορμπαλά, επίσης συνήγορος υπεράσπισης, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος σημειώνοντας: «Αποδείχτηκε και κατέρρευσε παταγωδώς στην αίθουσα, μια σκευωρία που στήθηκε από την Αστυνομία της Ξάνθης προκειμένου να αποσείσουν κάθε κατηγορία για την βάρβαρη επίθεσή τους εναντίον των φοιτητών. Η προσπάθειά τους είχε σαν στόχο την ποινικοποίηση της εξέγερσης του Δεκέμβρη και έπεσε στο κενό», σημείωσε.


Ικανοποίηση για Μουσαφέλο-Φωτεινόπουλο

«Είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Είναι κάτι που έχει παρελθόν και θα έχει και συνέχεια αλλά πιστεύω ότι η απόφαση έχει μεγάλη σημασία για την Ξάνθη και για όλη την Ελλάδα προκειμένου αυτές οι κατηγορίες να εκπίπτουν όταν υπάρχει κινητοποίηση όλης της κοινωνίας» ανέφερε ο Παναγιώτης Μουσταφέλος ενώ ο συγκατηγορούμενός του Σταύρος Φωτεινόπουλος δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόφαση του Διακστηρίου που αποδεικνύει ότι ο Δεκμέβρης δεν μπορεί να ποινικοποιείται ή να κατασκευάζονται ένοχοι και ψευδή κατηγορητήρια . Η αλληλεγγύη νίκησε»


Το παρασκήνιο της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 είχε υπάρξει ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των Αστυνομικών της Ξάνθης εναντίον των συγκεντρωμένων, ενώ αντίστοιχα οι φοιτητές και οι πολίτες (οι περισσότεροι από τους οποίους κατέθεσαν ως μάρτυρες) είχαν απαντήσει με δική τους ανακοίνωση γύρω από το περιστατικό.

Είχε ακολουθήσει η δήλωση συγνώμης του τότε Αστυνομικού Διευθυντή Ε.Κυριτσάκη για το Δημοσιογράφο Σαμή Καραμπουγιούκογλου κάτι που φέρεται ότι ενόχληση τους άνδρες της Αστυνομίας που είχαν εμπλακεί, ενώ η φήμη που πλανάται αλλά διαψεύδεται όλο αυτό το διάστημα είναι πως μεταξύ των ανδρών της Αστυνομίας και του Αντιεξουσιαστικού χώρου υπήρξε μια άτυπη βεντέτα, ενώ η δικογραφία εναντίον των δύο νεαρών σχηματίστηκε μετά από μερικούς μήνες, γεγονός που επεσήμαναν αρκετές φορές οι δύο κατηγορούμενος. Πάντως πρόσφατα ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Γκοδοσίδης επανέλαβε ότι δεν υφίσταται θέμα διαμάχης με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/