Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αγρια νυχτερινή καταδίωξη σε τέσσερις νομούς για την σύλληψη ενός διακινητή και έξι λαθρομεταναστών




Αρχικά τους έκαναν σήμα οι συνοριοφύλακες της Κοτύλης και μετά έσπευσαν αστυνομικοί από Καβάλα, Δράμα και Σέρρες προκειμένου να συνδράμουν

ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ;


Νυκτερινές ώρες της 24.05.2011 στο χωριό Νεροφράκτης Δράμας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης με τη συνδρομή αστυνομικών της Α. Δ. Καβάλας, Σερρών και Δράμας, ένας 23χρονος αλλοδαπός λαθροδιακινητής – λαθρομετανάστης ο οποίος ως οδηγός ΙΧΕ οχήματος, ιδιοκτησίας 43χρονου αλλοδαπού πολίτη Συρίας, νόμιμα διαμένοντος χώρα μας, κατελήφθη να μεταφέρει έξι (06) αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, τέσσερις (04) στην καμπίνα του οχήματος και δύο (02) στο χώρο των αποσκευών με πρόθεση την περαιτέρω προώθησή τους στην Αθήνα.

Ο διακινητής δεν ακινητοποίησε το όχημά του σε συνεχή ηχητικά και φωτεινά σήματα αστυνομικών του ΤΣΦ Κοτύλης, στην περιοχή ευθύνης της Α. Δ. Ξάνθης και με επικίνδυνους ελιγμούς επί της Εγνατίας Οδού καθώς και σε εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα των Νομών Καβάλας, Σερρών και Δράμας ακολουθούμενος από οικείες αστυνομικές δυνάμεις, προσπάθησε να διαφύγει χωρίς αποτέλεσμα.

Κατασχέθηκαν το όχημα του διακινητή, ένα κινητό τηλέφωνο, 200 € και 100 δολάρια ΗΠΑ που βρέθηκαν στην κατοχή του διακινητή. Οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση.
 
.