Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ελπίδες σωτηρίας για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης;

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου μπορεί να υποβιβάστηκε βαθμολογικά στο τοπικό της ΕΠΣ Έβρου, ωστόσο παίζει το ενδεχόμενο αν εξασφαλίσει στις δικαστικές αίθουσες την παραμονή του στην Δ' Εθνική

ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ...


Ελπίδες για να παραμείνει στην Δ’ Εθνική άρχισε να έχει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, αν και με 37 βαθμούς στο πρωτάθλημα κατέλαβε την ενδέκατη θέση και έπεσε κατηγορία καθώς με βάση την απόφαση της ΕΠΟ υποβιβάζονται στα τοπικά οι οκτώ τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας. Ωστόσο, κατά της απόφασης αυτής κινούνται οι ομάδες, με την συντονιστική επιτροπή όσων αγωνίζονταν φέτος στην Δ’ Εθνική να εξετάζουν σοβαρά σχετική προσφυγή κατά της απόφασης να αυξηθούν οι ομάδες που υποβιβάζονται.

Ως γνωστόν, στις 26 Νοεμβρίου 2010, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πήρε την απόφαση την φετινή περίοδο να υποβιβαστούν περισσότερες ομάδες, κάτι που ωστόσο δεν προβλέπεται από τον ΚΑΠ. Όταν βγήκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος τον περασμένο Αύγουστο, δεν αναγραφόταν ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβάζονταν από κάθε όμιλο, καθώς αναφερόταν ότι ο προβιβασμός των ομάδων θα καθοριζόταν κατά την κατάρτιση των ομίλων.

Πατώντας σε αυτή την παρατυπία, όπου οι ομάδες ενημερώθηκαν για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν τρεις μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, οι ομάδες ζητούν να μην ισχύσουν οι φετινές τροποποιήσεις, κάτι που ίσως ανατρέψει όλα τα δεδομένα που ξέραμε μέχρι σήμερα – τουλάχιστον ως προς την ουρά, γιατί ως προς την κορυφή δεν αμφισβητείται η άνοδος του Εθνικού Γαζώρου παρά την ισοβαθμία με τον Ορφέα Ξάνθης.

Για το λόγο, η συντονιστική επιτροπή ετοιμάζεται για προσφυγή κατά της απόφασης της ΕΠΟ, με τον δικηγόρο κ. Λίβα να δηλώνει αισιόδοξος για την εκδίκαση της προσφυγής και την έκβαση της υπόθεσης. Έτσι λοιπόν, οι περισσότερες από τις ομάδες που έχουν υποβιβαστεί στα τοπικά πρωταθλήματα των νομών τους, βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα και καθυστερούν τις διακοπές τους για το λόγο αυτό. Και ανάμεσα σε αυτούς, σοβαρές ελπίδες παραμονής έχει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, όχι όμως και ο Εχίνος Σπορ που αποχώρησε από το πρωτάθλημα, ούτε και ο ΠΑΟΚ Κοσμίου που με 17 βαθμούς βγήκε ουσιαστικά τρίτος από το τέλος...


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/