Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

«Αγανακτισμένοι πολίτες» διαδηλώνουν απόψε και τις πλατείες της Θράκη

Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη διοργανώνονται για απόψε διαδηλώσεις όπως στην Ισπανία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Διαδικτυακά οργανώνεται το Κίνημα των Αγανακτισμένων Ελλήνων που μιμούμενοι τους «αγανακτισμένους» της Ισπανίας, κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα.

Το κίνημα καλεί μέσω Facebook απόψε από τις 6.00 το απόγευμα ως τις 11.30 το βράδυ σε ειρηνικές διαδηλώσεις στις πλατείες των μεγάλων πόλεων, από Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη και Πάτρα μέχρι φυσικά και την Θράκη.

Φυσικά, δημιουργήθηκαν γκρουπάκια στο Facebook με «αγανακτισμένους» που θα διαδηλώσουν και στην πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη, στην πλατεία της Κομοτηνής αλλά και στην Ξάνθη.

Διαβάστε το κάλεσμά τους:

Ας αρχισουμε την ειρηνικη επανασταση στην πολη μας. Εξω απο κομματα,χωρις φασαριες,χωρις κουκουλες,χωρις βια, στα χναρια των Ισπανων αδελφων μας!

Παρακατω σας παραθετω το μανιφεστο των Ισπανων που εχουν καταιβει στους δρομους. Πανω κατω πιστευω πως αντιπροσωπευει και τα δικα μας θελω !

Στο άρθρο αυτό μεταφράζουμε και αναδημοσιεύουμε από την ισπανόφωνη ιστοσελίδα http://democraciarealya.es/ το μανιφέστο πολιτών ενάντια στο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η διατύπωση του μανιφέστο είναι ενωτική, αφήνοντας στην άκρη ιδεολογίες, κομματικές ταμπέλες, θρησκείες, και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που ζουν στην Ισπανία. Ανάλογο μανιφέστο έχει δημοσιευθεί και από πολίτες της Πορτογαλίας.