Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Προβοκάτσια καταγγέλουν οι Πόντιοι Ξάνθης για τα επεισόδια με τους τούρκους αυτοκινητιστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ...


Οι κάτοικοι της Ξάνθης και των γύρω χωριών, Ποντιακής και μη καταγωγής, τίμησαν για μια ακόμα φορά την 19η Μαΐου, ημέρα που έχει καθιερωθεί από την Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας 353 000 προγόνων μας στον Πόντο που σφαγιάσθηκαν και εξοντώθηκαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο από την λαίλαπα του Τουρκικού Εθνικισμού από το 1914 – 1923.

Η αθρόα προσέλευση των συμπολιτών μας και η συμμετοχή των αρχόντων της πόλης στην επιμνημόσυνη δέηση του Μητροπολίτη μας, στον χώρο του μνημείου Προσφυγικού Ελληνισμού, για την ανάπαυση των ψυχών των αδικοχαμένων, αλειτούργητων και άταφων προγόνων μας, αποδίδει μεγάλη τιμή στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Πληροφορηθήκαμε, δυστυχώς, ότι σε άλλο χώρο και συγκεκριμένα στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, η αγανάκτηση συμπατριωτών μας, αποτέλεσμα της προκλητικής κίνησης μελών της Λέσχης Κλασσικού Αυτοκινήτου Κωνσταντινούπολης να διασχίσουν την πόλη μας εν πομπή και να σταθμεύσουν στην Κεντρική Πλατεία, κατά την διάρκεια μιας μέρας που το Έθνος των Ελλήνων αποδίδει τιμές στην Μνήμη των 353.000 αθώων θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στάθηκε αφορμή για την ανταλλαγή διαξιφισμών που σταμάτησαν εν τη γενέσει τους.

Καταδικάζουμε απερίφραστα πράξεις προβοκάτσιας που αποβλέπουν στην δημιουργία εντυπώσεων και προκλήσεων ανάμεσα στους δύο λαούς.

Δηλώνουμε ότι η ιστορία των δύο λαών είναι καταγεγραμμένη και βασίζεται πάνω σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα τα οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πολύ περισσότερο να διαφοροποιήσει με τις όποιες ενέργειες του.

Καλούμε όποιους επιδιώκουν να δημιουργήσουν προβλήματα να πάψουν να προκαλούν και να αφήσουν τους λαούς των δύο χωρών, που η μοίρα τους έφερε να ζουν στην ίδια γειτονιά, να ζήσουν ειρηνικά ασχολούμενοι με την πρόοδο και την ευημερία τους.

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης