Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αύξηση 15% στους επισκέπτες της «Θράκη 2011»

Ενισχυμένα ήταν και τα
μεγέθη των συμμετοχών
και της εκθεσιακής επιφάνειας


ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΦΕΤΟΣ

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ;



Αυξημένος κατά 15% ήταν ο αριθμός των επισκεπτών στην 20η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης «Θράκη 2011», την οποία διοργάνωσε η ΔΕΘ ΑΕ από τις 26 έως τις 29 Μαΐου στην Κομοτηνή. Ειδικότερα, τις πύλες της φετινής διοργάνωσης πέρασαν 9.400 άτομα έναντι των 8.200 της περσινής, αποδεικνύοντας τη δυναμική της περιφέρειας και της επιχειρηματικότητας ακόμα και σε καιρό κρίσης.

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν για την επετειακή «Θράκη 2011» οι εμπορικοί επισκέπτες, η προσέλευση των οποίων ήταν και αυτή που τροφοδότησε την αύξηση, ενώ μεγάλη ήταν η επισκεψιμότητα στο θεματικό σαλόνι των 400 τμ με αντικείμενο την «Πράσινη Ενέργεια και την Ενεργειακή Θωράκιση Κτιρίων», όπου εγκαταστάθηκαν 17 επιχειρήσεις.

Ενισχυμένα ήταν και τα μεγέθη των συμμετοχών και της εκθεσιακής επιφάνειας. Ο αριθμός των εκθετών ανήλθε σε 125 έναντι των 100 της περσινής διοργάνωσης, ενώ ο στεγασμένος εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) ήταν 1.600 τ.μ. και ο υπαίθριος 300 τ.μ.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου και στις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της «Θράκη 2011». Ενδεικτικό είναι πως στην ημερίδα που διοργάνωσαν το ΤΕΕ-Θράκης σε συνεργασία με τη ΔΕΘ ΑΕ με θέμα «Διαχείριση Ενέργειας στον Αστικό Χώρο-Προτάσεις Εξοικονόμησης» συμμετείχαν περισσότεροι από 100 σύνεδροι.

Την 20η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης «Θράκη 2011» εγκαινίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος πέραν αυτής της παρουσίας του επισκέφθηκε τη διοργάνωση και την Κυριακή, 29 Μαΐου, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Νέας Γενιάς, κ. Γιάννο Λιβανό.

Με βασικό χαρακτηριστικό την περιφερειακή της διάσταση και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας η φετινή διοργάνωση έθεσε τη βάση για τις επόμενες, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας για τις προοπτικές της περιφέρειας. «Η ΔΕΘ ΑΕ συνεπής στην περιφερειακή της στρατηγική ξεκινά την προετοιμασία της επόμενης διοργάνωσης, με γνώμονα την ενίσχυση των αναπτυξιακών δράσεων της περιοχής» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

.