Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Εξώδικο θρακιώτικων ομάδων της Δʼ Εθνικής προς ΓΓΑ και ΕΠΟ

Ζητουν τις επιχορηγήσεις τους, οι οποίες φτάνουν αρκετές χιλιάδες ευρώ και χρωστιούνται από το 2005

Απειλούν να κινηθούν δικαστικά αν δεν ξεκινήσει άμεσα η εκταμίευση των χρημάτων

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ
ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ;


Τις ανεξόφλητες επιχορηγήσεις τους ζητούν με εξώδικο προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και τον πρόεδρο της ΕΠΟ συνολικά 22 σωματεία του 1ου και του 10ου ομίλου της Δʼ Εθνικής, ανάμεσα στα οποία και ο Ορφέας Ξάνθης, η Ελπίδα Σαπών, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και οι Πόντιοι Ευμοίρου Ξάνθης. Με το εξώδικο, οι σύλλογοι ζητούν τις επιχορηγήσεις που δικαιούνται βάσει νόμου αλλά δεν έχουν εισπράξει εδώ και σχεδόν έξι χρόνια.


Αν και το πρωτάθλημα της Δʼ Εθνικής έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, οι ομάδες δεν έχουν ξεχάσει τον αγώνα που ξεκίνησαν από τον περασμένο Δεκέμβριο για τις επιχορηγήσεις από τη ΓΓΑ. Μετά από πολλές ζυμώσεις και συνεννοήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των ομίλων, αλλά και των καθυστερήσεων που παρατηρήθηκαν, οι ομάδες του 1ου και του 10ου ομίλου αποφάσισαν τελικά να κινηθούν νομικά. Το εξώδικο έχει συνταχθεί και θα σταλεί την Πέμπτη (2/6) στην ΓΓΑ.

Μέσω του εξώδικου, δίνεται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και προσωπικά στον Πάνο Μπιτσαξή προθεσμία 15 ημερών (από την μέρα κοινοποίησης του) ώστε να κινηθεί η διαδικασία εξόφλησης των οφειλόμενων επιχορηγήσεων. Σε διαφορετική περίπτωση τα σωματεία ξεκαθαρίζουν ότι θα κινηθούν νομικά για να διεκδικήσουν και να κατοχυρώσουν τα χρήματά τους. Παράλληλα, το θέμα θα τεθεί από εκπροσώπους των ομάδων στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή (3/6).


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/