Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Σύσκεψη της Επιτροπής Τουρισμού της ΑΜ–Θ στο Πόρτο Λάγος


Τα μέλη της συναντήθηκαν
με τους Προέδρους Φορέων
Διαχείρισης της Περιφέρειας

ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ;



Στο Πόρτο Λάγος στις 31 Μαΐου 2011 συνεδρίασε στην Αίθουσα του Κέντρου Πληροφόρησης Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, η Επιτροπή Πολιτισμού – Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Ο κ. Πέτροβιτς μετά την εκλογή του δήλωσε ότι ευχαριστεί τους συναδέλφους του Περιφερειακούς Συμβούλους για την προτίμησή τους στο πρόσωπό του και τους διαβεβαίωσε ότι «κοινός στόχος είναι η ενδυνάμωση της περιφερειακής συνείδησης, αλλά και η ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας μέσω του τουρισμού, αλλά και της διάδοσης και στήριξης του πολιτισμού».

Η επιτροπή ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη για την επικείμενη παρουσία της Περιφέρειας στην Κωνσταντινούπολη με την πρωτοβουλία που είχε το Ελληνικό Προξενείο να παραχωρήσει το Σισμανόγλειο Μέγαρο, ώστε να προβληθεί τουριστικά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Τα μέλη της επιτροπής έθεσαν διάφορα ζητήματα που αφορούν καινοτόμες προτάσεις για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας αλλά και τόνισαν την αναγκαιότητα οι δράσεις που γίνονται να έχουν και περιφερειακή εμβέλεια.

Η Περιφερειακή σύμβουλος Λίτσα Κουκουβέλα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας περιφερειακού – τουριστικού – περιηγητικού οδηγού. Οι σύμβουλοι συμφώνησαν με την πρόταση ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Ελλάδα-Βουλγαρία) μέσα από τα οποία θα μπορούσε να εκδοθεί ο οδηγός.

Πριν τη συνεδρίαση τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν από τους προέδρους των Φορέων Διαχείρισης των προστατευομένων περιοχών της Περιφέρειας ΑΜΘ (Οροσειρά Ροδόπης, Δαδιάς, Δέλτα Έβρου, Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας κ. κ. Νίκος Αβτζής, Γιώργος Δεμερίδης, Ανδρέας Αθανασιάδης, Μάνος Κουτράκης) για τη λειτουργία και δράση των φορέων αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρειας μ’ αυτούς.

.