Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ναυαγοσώστες στις παραλίες της Ξάνθης

Δεν υπήρχαν (και ούτε θα υπάρξουν) στον Αη-Γιάννη, όπου έχασε τη ζωή του ένας κολυμβητής πριν μερικές μέρες

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΘΑ
ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ;



Το τραγικό συμβάν με τον πνιγμό στην παραλία του Αη-Γιάννη Ξάνθης, «πρόλαβε» το σχετικό ρεπορτάζ του XanthiPress.gr για τους ναυαγοσώστες στις παραλίες της Ξάνθης.


Από τις αρχές του Ιούνη, οι δύο παραλιακοί Δήμοι της Ξάνθης προχώρησαν στην προκήρυξη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να προσλάβουν ναυαγοσώστες. Η πρόσληψή τους βασίζεται στις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 23/2000, με βάση το οποίο οι πλαζ που χαρακτηρίζονται πολυσύχναστες οφείλουν να έχουν συγκεκριμένο αριθμό ναυαγοσωστών. Σε αυτές, βέβαια, δεν περιλαμβάνεται η πλαζ του Αη-Γιάννη, όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.


Σε Άβδηρα-Μυρωδάτο οι ναυαγοσώστες

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Αβδήρων έχει προγραμματίσει την πρόσληψη 2 ναυαγοσωστών για την πλαζ του Μυρωδάτου, ο καθένας από τους οποίους θα ελέγχει την περιοχή σε ακτίνα 300 μέτρων, στο Μυρωδάτο που έχει χαρακτηριστεί πολυσύχναση για το 2011. Από την πλευρά του ο Δήμος Τοπείρου προχώρησε στην προκήρυξη μιας θέση για την πλαζ των Μαγγάνων (η οποία κατέχει πλέον και γαλάζια σημαία) που θα καλύπτει μια ακτίνα 600 μέτρων.

Οι Δήμοι, βάσει του ΠΔ οφείλουν να διαθέτουν στους ναυαγοσώστες τη σχετική εξέδρα και άλλα μέσα. Οι ναυαγοστώστες οφείλουν να έχουν σχετική άδεια από το Λιμεναρχείο ενώ θα βρίσκονται στις παραλίες Μυρωδάτου και Μαγγάνων, από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 20 Αυγούστου.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/