Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Επεισόδια στην Τουρκία που συνδέονται με τις εκλογές

Κατηγορίες για νοθεία σε εκλογικά τμήματα, άγριο ξύλο, ακόμα και πυροβολισμοί από την αστυνομία! Αποτέλεσμα; Πολλοί οι τραυματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Επεισόδια που συνδέονται με τις βουλευτικές εκλογές σημειώθηκαν σήμερα στην Τουρκία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών ατόμων.


Το πιο σημαντικό συμβάν σημειώθηκε σε συνοικία της Aγκυρας, όταν μια ομάδα επιτέθηκε βίαια σε υποστηρικτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), κατηγορώντας τους για νοθεία σε εκλογικό τμήμα.

Πέντε άνθρωποι γρονθοκοπήθηκαν η αστυνομία χρειάστηκε να πυροβολήσει στον αέρα για να διαλύσει το πλήθος και προχώρησε σε 14 συλλήψεις.

Παράλληλα, η αστυνομία συνέλαβε 34 ανθρώπους στη νοτιοανατολική επαρχία Μπατμάν, όπου κατά πλειοψηφία κατοικούν Τούρκοι. Οι συλληφθέντες ασκούσαν πιέσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, σε ψηφοφόρους να ψηφίσουν ανεξάρτητους υποψηφίους που κατέβασε ένας φιλοκουρδικός σχηματισμός.

Στο Βιρανσεχίρ, επίσης στη νοτιοανατολική Τουρκία, ένας ανεξάρτητος βουλευτής που κατέβαινε στις εκλογές επιτέθηκε σε δύο αξιωματικούς της αστυνομίας.

.