Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ο "Χρόνος" παρεμβαίνει στην φιλική "διαμάχη" μας με τον "Μαχητή"

Αναφορικά με την πατρότητα της είδησης που αφορούσε τον ψευτομουφτή Ξάνθης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ
(ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ
ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ
ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ...)


ΓΡΑΦΕΙ Ο "ΧΡΟΝΟΣ":

Προς τους αγαπητούς φίλους της εφημερίδας «Μαχητής» και του blog thraki live που άνοιξαν διάλογο για την πατρότητα και αποκλειστικότητα της είδησης που αφορούσε τον ψευτομουφτή Ξάνθης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι «πηγή» είναι η εφημερίδα «ΧΡΟΝΟΣ». Κάτι που πολύ σωστά επισημαίνει ο εκδότης του «Μαχητή» Πάνος Παπαδόπουλος.


-Οι υπόλοιπες «πηγές» που αναφέρονται, μάλλον αντέγραψαν ή αναπαρήγαγαν την είδηση, παραβλέποντας να αναφέρουν την πηγή τους, την εφημερίδα μας, όπως οφείλουν.

-Εξάλλου πολλές φορές έχουμε γίνει και μάρτυρες του φαινομένου, δημοσιεύματα της εφημερίδας μας να αντιγράφονται από εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας και να αναπαράγονται από τοπικά μέσα, διαδικτυακά και έντυπα και η αναφορά στην πηγή να παραβλέπεται.

-Ο «ΧΡΟΝΟΣ» ως γνωστόν και γι’ αυτό είναι αγαπητός στην περιοχή μας, πανελλαδικά και διαδικτυακά, μέχρι και στο πιο μακρινό μέρος του πλανήτη, βασίζει την δύναμη της ενημέρωσης στο ρεπορτάζ που γίνεται με πολύ κόπο καθημερινά και όχι στις αναδημοσιεύσεις και στην ιντερνετική πληροφόρηση.

-Γι ‘αυτό τα θέματα του λεηλατούνται καθημερινά και ελάχιστοι κάνουν αναφορά, και ακόμη υπάρχουν πολλοί που τα παρουσιάζουν ως δικά τους θέματα.

-Γι’ αυτό προτείνουμε σε όλους τους φίλους και συναδέλφους, όταν βλέπουν θέμα που αφορά την περιοχή μας, πριν αναφέρουν την πηγή που το ανακάλυψαν, ας ρίξουν μια ματιά πρώτα στο xronos.gr για να μην παραπλανούνται.

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ THRAKILIVE: Από την πλευρά μας, κανένα απολύτω θέμα σε σχέση με την πηγή. Και ειλικρινά, όποτε μας πιάνετε αδιάβαστους (και έχουμε δικό σας θέμα που για κάποιο λόγο έχουμε δανειστει από άλλο site που δεν σας είχε αναφέρει), θερμή παράκληση να μας το επισημαίνετε με ένα e-mail. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, το θέμα ήταν ένα σχόλιο, όπως ορθά είχε επισημάνει και ο εκδότης του "Μαχητή". Και εννοείται, δεν υπάρχει καμία "διαμάχη" (και ορθά επισημαίνετε την λέξη "διάλογο"). Όλοι φίλοι και συναγωνιστές είμαστε ή τουλάχιστον έτσι εμείς αισθανόμαστε...