Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Φωτιά σε χωράφι, στη Λεύκη, από... "κομπίνα"

Θεριζοαλωνιστική μηχανή τυλίχτηκε στις φλόγες τμε αποτέλεσμα να  ξεσπάσει πυρκαγιά που έκαψε έκταση με σιτάρι

           ΠΟΣΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ;


Μια θεριζοαλωνιστική μηχανή που τυλίχτηκε στις φλόγες, την ώρα που θέριζε, ήταν η αιτία να ξεσπάσει φωτιά που έκαψε έκταση περίπου 10 στρεμμάτων με σιτάρι, στην περιοχή της Λεύκης.

Η φωτιά ξέσπασε στην θεριζοαλωνιστική,  την οποία χειριζόταν αγρότης της περιοχής, προκειμένου να θερίσει το χωράφι του γαμπρού του, δίπλα στον παράδρομο της Εγνατίας. Είχε ήδη θερίσει 2-3 στρέμματα, όπως δήλωσε στο XanthiPress.gr, όταν αντιλήφθηκε την πυρκαγιά και πήδηξε για να σωθεί. Αμέσως κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία που επενέβη με 3 οχήματα και αρκετούς άνδρες αρκετά γρήγορα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά, αφού είχε κάψει περίπου 10 στρέμματα με σιτάρι και εμποδισαν τν επέκτασή της  στα γειτονικά χωράφια. Αρκετά δύσκολη αποδείχτηκε η κατάσβεση της φωτιάς στη μηχάνημα, καθώς οι πυκνές ποσόστητες σιταριού δεν έσβηναν.

Φαίνεται πάντως ότι, μέσα στην ατυχία του, ο άτυχος γεωργός θα περισώσει τη μικρή ποσότητα του καρπού που θέρισε, καθώς ενδέχεται να έχει μείνει μέσα στον ειδικό θάλαμο, άθικτο από την πυρκαγιά.

Από τη φωτιά διεσώθηκε έκταση περίπου 10 στρεμμάτων με σιτάρι, που επρόκειτο να θεριστεί και δεν προκλήθηκαν ζημιές σε άλλες περιουσίες.





Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/