Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Το Νοσοκομείο Ξάνθης θα πράγει ρεύμα από φυσικό αέριο

Ετοιμάζεται να εγκαταστήσει σχετική μονάδα και μάλιστα η διαδικασία βρίσκεται στην τελική της ευθεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ 
ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Μονάδα συμπαραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος από φυσικό αέριο πρόκειται να εγκαταστήσει το Νοσοκομείο Ξάνθης ενώ η διαδικασία βρίσκεται στην τελική της ευθεία !
Όπως είναι γνωστό, το Νοσοκομείο έχει ήδη συνδεθεί με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου, έχοντας εξοικονομήσει πολύ μεγάλα ποσά από τη θέρμανση, ενώ στο εξής με τη μονάδα που θα δημιουργηθεί, θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση που θα συμβάλλει στη βελτίωση των δύσκολων οικονομικών του Νοσοκομείου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του XanthiPress.gr, η  «Μονάδα Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας»  θα έχει δύο γραμμές παραγωγής σε συνδυασμό με σύστημα ψύξης. Από τη μονάδα θα τροφοδοτείται το Νοσοκομείο με ηλεκτρικό ρεύμα ενώ η παραγόμενη θερμότητα θα αξιοποιείται παρέχοντας θερμό αέρα η ατμό.  Η συνολική ισχύς θα είναι 800 KW και η θερμική ισχύς 1.000 KW

Εγκρίθηκε η ΜΠΕ της επένδυσης.

Ήδη έχει προχωρήσει η περιβαλλοντική αδειοδότηση της επένδυσης με την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων που υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη και ακολουθεί η αποστολή των σχετικών φακέλων στην κεντρική διοίκηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Ξάνθης που είχε την πρωτοβουλία και εκπόνησε τη σχετική μελέτη.
Πρόκειται για μια καινοτομία, που αξιοποιεί φτηνές και φιλικές πηγές ενέργειας προκειμένου να πετύχει εξοικονόμηση πόρων, ενεργειακή αυτάρκεια και οικονομία κλίμακας, γεγονός που είναι ασυνήθιστο σε μια μεγάλη δημόσια υπηρεσία και στέλνει σαφή μηνύματα για τον τρόπο που προσεγγίζεται η ενέργεια στο δημόσιο τομέα.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/