Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σήκωσε πανό στο Ηρώο της Κομοτηνής, η νεολαία ΣΥΝ

Υπό το σύνθημα «Το Μεσοπρόθεσμο είναι Τρομοκρατία, η Χούντα δεν τελείωσε το ‘73» η νεολαία του Συνασπισμού στην Κομοτηνή ανάρτησε πανό διαμαρτυρίας στο Σπαθί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Υπό το σύνθημα «Το Μεσοπρόθεσμο είναι Τρομοκρατία, η Χούντα δεν τελείωσε το ‘73» η νεολαία του Συνασπισμού στην Κομοτηνή ανάρτησε πανό διαμαρτυρίας στο Σπαθί.
Η συγκεκριμένη δράση στην πόλη της Κομοτηνής ήρθε κατόπον της χθεσινής ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και οι νεολαίοι του Συνασισμού ενημέρωναν από το πρωί τους κατοίκους της πόλης για το σημαίνει η ψήφιση του αλλά απύηθηναν και κάλεσμα ενόψει και της ψήφισης του εφαρμοστικού νόμου ώστε οι εργαζόμενοι αλλά και οι νέοι να δώσουν μαζικό παρόν στις συγκεντρώσεις σε κάθε πλατεία κάθε πόλης.

Μιλώντας στο komotinipress η Πάντου Χρύσα, μέλος της νεολαίας του Συνασπισμού, για την κίνησή τους ανεφερε πως «το Μεσοπρόθεσμο μπορεί να ψηφίστηκε, αλλά οι αγώνες του λαού θα συνεχιστούν για τη μη εφαρμογή του και την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Αποφασίσαμε μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου σήμερα να κάνουμε μια δράση στην πόλη αφενός για να ενημερωθούν οι πολίτες της Κομοτηνής για το τι είναι το Μεσοπρόθεσμο, ότι ισοπεδώνει τις ζωές μας και ότι είναι ταφόπλακα στα δικαιώματά μας. Η μάχη δεν σταματάει, θεωρούμε ότι καθένας από εμάς πρέπει να είναι στο δρόμο από εδώ και πέρα για να διεκδικήσει ότι κεκτημένο είχαμε τόσα χρόνια και χάθηκε με το Μνημόνιο 1 και με τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου».

Αναφερόμενη στον συμβολισμό του σημείου, στο Ηρώο, που επιλέχθηκε στην πόλη της Κομοτηνής ώστε να πραγματοποιήσουν τη διαμαρτυρία τους, η ίδια σημείωσε πως «αποφασίσαμε επ’ ευκαιρία και του συνθήματος «το Μεσοπρόθεσμο είναι τρομοκρατία, η χούντα δεν τελείωσε το ‘73» να κάνουμε την ανάρτηση του πανό στο μνημείο του σπαθιού για τον απλό λόγο ότι είναι ένα χουντικό μνημείο, χτίστηκε επί Χούντας και εκπροσωπεί κάτι συγκεκριμένο μέσα σ’ αυτή την συγκυρία και βάσει του συνθήματος πατάει πάνω σ’ αυτό και να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα ότι αντιστεκόμαστε».

Η ίδια τόνισε πως «ο κόσμος έχει αρχίσει να ενεργοποιείται κυρίως μέσα από τα κινήματα που έχουν ξεσπάσει όλον αυτόν τον καιρό, τις γενικές συνελεύσεις σ’ όλη την Ελλάδα που παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις και συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις πορείες. Είδαμε και την καταστολή στην Αθηνά, και διαφαίνεται πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φοβάται πολύ όλο αυτό που ξέσπασε τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Οφείλουμε να είμαστε εδώ να ενημερώνουμε τον κόσμο, ο οποίος έχει αρχίσει σταδιακά να ενεργοποιείται, να συμμετέχει σ’ αυτές τις διαδικασίες, να γνωρίζει τι σημαίνει άμεση δημοκρατία, πολιτική με «π» μικρό κι αυτό εξαρχής είναι θετικό. Ο κόσμος πλεον έχει καταλάβει ότι δεν έχει μέλλον. Ιδιαίτερα η νεολαία αυτή τη στιγμή δεν έχει μέλλον, δεν έχει επαγγελματικά δικαιώματα , δεν έχει αφάλιση, δεν έχει απολύτως τίποτα. Οπότε ήρθε η ώρα, τώρα ή ποτέ, για να βγει στο δρόμο».

Η νεολαία του Συνασπισμού μοίρασε στους πολίτες της Κομοτηνής που περνούσαν από το «Ηρώο» της πόλης, ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου όπου και απευθύνουν κάλεσμα για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Σημεία από το φυλλάδιο-ψήφισμα της Νεολαίας του Συνασπισμού

Στη μάχη της γενιάς μας θα βγούμε νικητές.
«Χθες, 29 Ιουνίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, η Πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε από χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν ενάντια στη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που έφερε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Ενός Μεσοπρόθεσμου που έρχεται να τσακίσει τις ζωές των εργαζομένων και της νεολαίας και να υποθηκεύσει το μέλλον μας. Το Μνημόνιο 2 εξοντώνει οικονομικά τους εργαζόμενους λεηλατώντας μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά δικαιώματα, θα εκτινάξει την ανεργία στα ύψη και ορίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας προσφέροντας κυριολεκτικά γη και ύδωρ στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είδαμε να εντείνεται το σχέδιο εκφοβισμού και τρομοκράτησης της κοινωνίας από την κυβέρνηση προτάσσοντας εκβιαστικά διλήμματα όπως «Μεσοπρόθεσμο ή χρεωκοπία» και «Μεσοπρόθεσμό ή τανκς» με στόχο να εκτονώσει την κοινωνική οργή και να περάσει το μεσοπρόθεσμο με όσο το δυνατό λιγότερες κοινωνικές αντιστάσεις.

Παρά την τομοκρατία του ΠΑΣΟΚ και την προπαγάνδα των ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι και μεγάλα κομμάτια της νεολαίας συνέχισαν τον αγώνα τους στις πλατείες και στους δρόμους σε κάθε πόλη, διεκδικώντας αξιοπρέπεια για το μέλλον τους, απαιτώντας ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της και πραγματική δημοκρατία. Θέλοντας η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι οι βουλευτές της θα ψηφίσουν ανενόχλητοι και χωρίς καμιά πίεση από τους χιλιάδες κόσμου που συγκεντρωνόταν στην πλατεία Συντάγματος το Μνημόνιο 2, εξαπέλυσε εναντίον τους μια πρωτοφανούς έντασης επίθεση, μέσω των δυνάμεων καταστολής που εκτέλεσαν με ακρίβεια τις εντολές των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Οι εργαζόμενοι και οι νέοι όμως, απέδειξαν ότι δε λυγίζουν και δεν τρομοκρατούνται από την αστυνομική βία και την καταστολή. Η αστυνομία επιτέθηκε με τόνους χημικών ακόμα και μέσα στο μετρό και ξυλοκόπησε διαδηλωτές, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να τραυματιστούν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας.

Η κυβέρνηση κήρυξε στρατιωτικό νόμο στην πλατεία Συντάγματος και στις γύρω περιοχές. Το επικίνδυνο κυβερνητικό σχέδιο άγριας καταστολής και άμεσης διάλυσης 36 ημερών μαζικότατων και ειρηνικών διαδηλώσεων αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο. Ο στόχος της αστυνομίας δεν ήταν οι κουκουλοφόροι, των οποίων άλλωστε αξιοποίησε τη δράση, αλλά οι χιλιάδες ειρηνικοί διαδηλωτές. Η ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποιώντας τις γνωστές ΚΥΠατζίδηκες και παρακρατικές πρακτικές και με οργανωμένες προβοκάτσιες απέναντι στο λαϊκό κίνημα, επένδυσε στην πρακτική της έντασης και της βίας με στόχο να διαλύσει τη συγκέντρωση των χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών. Υπάρχουν δεκάδες ντοκουμέντα και καταγγελίες πολιτών ότι οι αστυνομικές δυνάμεις «έσπρωχναν» κουκουλοφόρους μέσα στη συγκέντρωση των ειρηνικών διαδηλωτών. Οι πρακτικές μας φέρνουν στη μνήμη τις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και της επταετίας.

Το Μεσοπρόθεσμο μπορεί να ψηφίστηκε, αλλά οι αγώνες του λαού θα συνεχιστούν για τη μη εφαρμογή του και την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Αυτή η κυβέρνηση δε θα πάει πολύ μακριά έχοντας όλο τον λαό απέναντι της. Καλούμε σήμερα , ημέρα ψήφισης του εφαρμοστικού νόμου, τους εργαζόμενους/ες, τους νέους/ες, να δώσουν μαζικό παρόν στις συγκεντρώσεις σε κάθε πλατεία κάθε πόλης».


Πηγή:   http://www.komotinipress.gr/