Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Πραγματοποιήθηκε χατίμ σε χωριό της Ξάνθης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 
ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ
ΕΓΟΝΟΣ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 
ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΕΙΑΣ



Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Χάτιμ στο χωριό Ισμαήλ Μαχαλέ (σημ μεταφρ.Διάσπαρτο)
 Τελετή χάτιμ υπό την αιγίδα της μουφτείας Ξάνθης πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου 2011 στον οικισμό Διάσπαρτο.

Στις 18 Ιουνίου μεγάλο πλήθος στο χωριό Διάσπαρτο με τη συμμετοχή του προέδρου της επιτροπής Θεολόγων Σουνάι Ουζούν, σφάχτηκαν συνοδεία προσευχών τα κουρμπάνια.


Η τελετή στο Διάσπαρτο πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή των 11 μαθητών που δίδαξε ο δάσκαλος τους ο Αχμέτ Καρααχμέτ. Στην ομιλία που έκανε ο μουφτής μας Αχμέτ Μέτε ανέφερε πως είναι ανάγκη η Τουρκομουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης να κινείται μέσα σε πλαίσια ενότητας και ομοψυχίας. Επίσης τόνισε πως είναι ανάγκη να δώσουμε σημασία στο θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Συνέχισε λέγοντας : ¨Εμείς ως μουφτεία στο θέμα της εκπαίδευσης κάνουμε ότι μπορούμε. Τον Ιούλιο που έρχεται θα οργανώσουμε μπαζάαρ για τους φτωχούς μαθητές, Σε αυτό το θέμα περιμένουμε την στήριξη σας¨.

Εκτός από τον κύριο μουφτή μας Αχμέτ Μέτε στο χάτιμ μετείχε και ο υποπρόξενος της Τουρκικής δημοκρατίας κύριος Μουράτ Σεζγκίν, ο οποίος στην σημαντική του ομιλία τόνισε το θέμα της εκπαίδευσης. Επίσης από μια ομιλία έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Ιρφάν Ουζούν και ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ. Στην εκδήλωση μετείχαν επίσης ο εκπρόσωπος του μειονοτικού Λυκείου Ριζά Κιρλιντοκμέ και καθηγητές του λυκείου αυτού, ο διευθυντής της Ζιραάτ Ξάνθης Ομέρ Τσαγί, και πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά και από την Βουλγαρία.


Πηγή:  http://tourkikanea.gr/